Η Ελληνίδα άλτρια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 1.91μ. και αποχαιρέτησε από τη συνέχεια του τελικού.
Θυμίζουμε ότι η Γκούσιν είχε προκριθεί στον τελικό έχοντας περάσει τον πήχη στα 1.91μ. στα προκριματικά ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι στα 1.94μ.
Αυτή ήταν η πρώτη της παρουσία της Γκούσιν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η Ελλάδα είχε και πάλι εκπρόσωπο σε τελικό άλματος εις ύψος γυναικών μετά το χάλκινο μετάλλιο της Νίκης Μπακογιάννη στην Ατλάντα το 1996.
Αν και έχανε 0-1, η Έβερτον έκανε μυθική ανατροπή κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (3-1), αλλά στο φινάλε οι «πολίτες» βρήκαν δύο γκολ και… τσίμπησαν τον βαθμό (3-3) – Προβάδισμα τίτλου για την Άρσεναλ
Συνεχίζοντας τη μάχη με τη λευχαιμία, ο Ακίλε Πολονάρα ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του και μέσα από ένα συγκινητικό μήνυμα ζήτησε από τους φιλάθλους του μπασκετ να τον θυμούνται όπως ήταν.