Λίγο πριν πάρουμε τους δρόμους για τις παραλίες και νησιά, φτιάχνουμε δύο καλοκαιρινές συνταγές με γαρίδες που παρουσιάστηκαν στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά.
Σπαγγέτι με γαρίδες και σάλτσα λεμονιού
Τα υλικά
400 γρ. σπαγγέτι 10 γαρίδες Νο2 2 πράσινα φρέσκα κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 1 φινόκιο 100 ml νερο από τα ζυμαρικά 1/2 ματσάκι άνηθος 1 ματσάκι μαϊντανός 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη χυμό από 2 λεμόνια ξύσμα από 1 λεμόνι 60 ml ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 1 κ.γ. μπούκοβο αλάτι πιπέρι
Το μυστικό
Για να κρατήσετε τραγανή και «μπαμπάτσικη» τις γαρίδες σας, τις ψήνετε ακριβώς δύο λεπτά. .
Η διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη σπαγγέτι μας, όπως μας αρέσει.
Σε ένα τηγάνι με λάδι που έχει κάψει, ρίχνουμε τις γαρίδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, λίγο μπούκοβο, το φινόκιο και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι στο λεμόνι, αμέσως μετά προσθέτουμε τη σπαγγέτι και ανακατέβουμε καλά.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας