in.gr > Αθλητισμός & Σπορ > Μπάσκετ > Νικς – Πέισερς 135-138: Η Ιντιάνα «γύρισε» από το -17, ο Χαλιμπάρτον το έστειλε στην παράταση και έκαναν το 1-0 στη σειρά με τους Νικς
Νικς – Πέισερς 135-138: Η Ιντιάνα «γύρισε» από το -17, ο Χαλιμπάρτον το έστειλε στην παράταση και έκαναν το 1-0 στη σειρά με τους Νικς
Με «θρίλερ» ξεκίνησαν οι τελικοί της Ανατολής στο ΝΒΑ, αφού οι Πέισερς βρίσκονταν στο -14 στα τελευταία τέσσερα λεπτά του ματς, αλλά έκαναν την ανατροπή κόντρα στους Νικς και το 1-0 στη σειρά, με τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον να στέλνει το ματς στην παράταση και να σταματά στους 31 πόντους.
Με ματσάρα ξεκίνησε η σειρά ανάμεσα σε Νιου Γιορκ Νικς και Ιντιάνα Πέισερς, αφού η παρέα του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον αν και βρισκόταν στο -17 στην τέταρτη περίοδο, κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, με τον Αμερικανό να ευστοχεί σε τρίποντο στο τέλος και να στέλνει το ματς στην παράταση.
Εκεί, η Ιντιάνα έχοντας το μομέντουμ πήρε το ματς και έκανε το 1-0 σε μια σειρά που με το… καλησπέρα προκάλεσε συγκινήσεις, στο πρώτο ματς των τελικών της Ανατολής, στο ΝΒΑ.
Μάλιστα, αφού ευστόχησε στο τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράταση, ο Χαλιμπάρτον πανηγύρισε αλά Ρέτζι Μίλερ και ξύπνησε… μνήμες στην Ιντιάνα.
Νικς – Πέισερς 135-138: Οι καλύτερες στιγμές του Game 1 των τελικών της Ανατολής
Οι Νικς αν και είχαν την τελευταία επίθεση του αγώνα, Μπράνσον (43 πόντους με 15/25 σουτ, 1/6 τρίποντα, 12/14 βολές, 5 ασίστ, 7 λάθη) και Τάουνς 35 πόντους με 4/8 τρίποντα και 12 ριμπάουντ) αστόχησαν σε τρίποντα που θα μπορούσαν να στείλουν το ματς σε δεύτερη παράταση και ηττήθηκαν στο πρώτο ματς της σειράς, την ώρα που οι Πέισερς εκτός από τον «δαιμονισμένο» Χαλιμπάρτον (31 πόντοι με 4/12 τρίποντα, 11 ασίστ), είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Νίσμιθ , με 8/9 (!) τρίποντα και 30 πόντους.
Τα δωδεκάλεπτα: 34-36, 69-62, 90-87, 125-125, 135-138
Στο ματς που έγινε στη σκιά της δολοφονίας του 20χρονου οπαδού του, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Λεβαδειακό, τον οποίο «τελείωσε» με τα δυο γκολ στις αρχές των ημιχρόνων. Το 3-0 στο 57’
Στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης της Τούμπα ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός υπήρξε προσωρινή διακοπή ως φόρος τιμής για τον 20χρονο οπαδό του δικεφάλου που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά.
Δεν σηκώνει το πόδι από το γκάζι η Μπαρτσελόνα στο δρόμο προς τον τίτλο, διέλυσε με 5-2 τη Σεβίλλη στο «Καμπ Νόου» και ξέφυγε ξανά στο +4 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.