Συνάντηση Χαρίτση με Γεραπετρίτη: Η ειρήνη πλέον δεν είναι αυτονόητη ούτε καν για την Ευρώπη
«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο πολύ έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων, αλλά και πολύ ανησυχητικών εξελίξεων», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη είχε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης. Εξερχόμενος της συνάντησης τόνισε πως «είχαμε μια αναλυτική συζήτηση και ενημέρωση για όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων».
Ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε ακολούθως ότι «βρισκόμαστε σε μία περίοδο πολύ έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων, αλλά και πολύ ανησυχητικών εξελίξεων. Και εμείς από την πλευρά μας θέσαμε το ζήτημα της ειρήνης. Η ειρήνη, η οποία πλέον δεν είναι αυτονόητη ούτε καν για την ήπειρό μας, για την Ευρώπη».
Τι συζήτησαν Χαρίτσης και Γεραπετρίτης
Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές από την Πατησίων, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς και ο υπουργός Εξωτερικών συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την στάση της ΕΕ.
Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι δεν πρέπει να τίθεται υπό διακύβευση η ειρήνη, τονίζοντας πως η Ευρώπη οφείλει να επενδύσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνοχής και της διπλωματίας, όχι στην κούρσα των εξοπλισμών.
Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι μέσα σε ένα απρόβλεπτο και ασταθές περιβάλλον και επιβολής του Δικαίου του ισχυρού, ιδίως μετά την εκλογή Τραμπ, προέχει η επαναφορά της διπλωματίας στο προσκήνιο, ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και η επιμονή στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των Διεθνών Οργανισμών.
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς συνοδευόταν στη συνάντηση από τη βουλεύτρια Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου.
Η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


































































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442