Απτόητη η ΑΕΚ, νίκησε και τον Δούκα στο «Γ. Κασιμάτης» με 42-28, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Handball Premier και συνεχίζει την ανίκητη πορεία της στην Ελλάδα. Η Ένωση, πριν το κρίσιμο αγώνα για τους «8» του EHF European Cup με την Παρτιζάν, έδειξε πως είναι σοβαρή και έτοιμη.
Ο Δούκας μπήκε με διάθεση να πιέσει την ΑΕΚ (8-8), αλλά η Ένωση ξέφυγε με 8 γκολ πριν το ημίχρονο (12-20) και εν τέλει πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 21-16. Στο δεύτερο μέρος πάτησε κι άλλο το πόδι στο γκάζι και έφθασε στη νίκη με 42-28.
Ο «Δικέφαλος» κληρώθηκε στους προημιτελικούς με την Παρτιζάν Βελιγραδίου, η οποία είχε αποκλείσει τον Διομήδη Άργους στη φάση των «16».
Στο EHF European Cup συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος στους «16» ξεπέρασε το εμπόδιο της νορβηγικής Ντράμεν. Στους προημιτελικούς η ομάδα του μεγάλου λιμανιού θα αντιμετωπίσει ακόμη μια ομάδα από τη σκανδιναβική χώρα και συγκεκριμένα τη Ρούναρ Σάντεφιορντ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές ομάδες μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες μόνο στον τελικό του European Cup. Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στους «4» το νικητή του ζευγαριού Μινάουρ Μπάια Μάρε (Ρουμανία)-Αλκαλόιντ (Βόρεια Μακεδονία), ενώ η ΑΕΚ θα αναμετρηθεί στους ημιτελικούς με τη Χάουκαρ από την Ισλανδία ή την Ίζβιντατς από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Να αναφέρουμε ότι οι δύο ελληνικές ομάδες θα συναντηθούν μόνο στον τελικό της διοργάνωσης.
Τα ζευγάρια που προέκυψαν από τις σημερινές κληρώσεις για το European Cup έχουν ως εξής:
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Με τον Βεζένκοφ να έχει 23 πόντους, από 15 ο Τζόουνς και ο Πίτερς και 13 ο Ντόρσεϊ, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα το Μαρούσι (Περάντες 16π) με 104-89. Πλέον εστιάζει στη διαβολοβδομάδα της Euroleague.
Με γκολ του Μασκανάκη στο 90+2', ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 2-1 της Κηφισιάς για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Super League - Πρώτη νίκη μετά από 3.5 μήνες για τους Σερραίους.