Την ήττα με 33-21 από την ισχυρή Ισλανδία στο Ρέικιαβικ, υπέστη η Eθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου για τα προκριματικά του EURO 2026.
Μετά τη νίκη της περασμένης Τετάρτης επί του συγκροτήματος του Γιώργου Ζαραβίνα στη Χαλκίδα (34-25), οι Βορειοευρωπαίοι ζευγάρωσαν απόψε (15/3) τις νίκες τους κόντρα στη «γαλανόλευκη» και πανηγύρισαν το «4 στα 4» στον 3ο όμιλο, με το οποίο «σφράγισαν» την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2026 από την πρώτη θέση του ομίλου.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο μετράει πλέον μία νίκη και τρεις ήττες, έχασε την επαφή με τους Ισλανδούς στο 40′, όταν οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν μία διψήφια διαφορά ασφαλείας, την οποία εκτόξευσαν στο +12 στο φινάλε (33-21).
Η «γαλανόλευκη» στρέφει την προσοχή του στους κομβικούς αγώνες με τη Γεωργία στην Τιφλίδα και με τη Βοσνία στη Χαλκίδα στις 8 και 11 Μαΐου, αντίστοιχα, που θα κρίνουν και την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Αν κι έχανε από το 13΄ από αυτογκόλ, η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε στο Λονδίνο της Γουέστ Χαμ με 2-1, χάρη στα τέρματα των Νικολάς Ντομίνγκες (55’) και Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ (89’) και πήρε μεγάλη νίκη.
Οι Σκωτσέζοι φίλαθλοι θα έχουν φέτος έναν παραπάνω λόγο να σηκώσουν το ποτήρι ψηλά – και να το κάνουν χωρίς να σκέφτονται το ξυπνητήρι της επόμενης μέρας.