ΗΠΑ: Μείωση της ροής μεταναστών από το Μεξικό, βλέπει ο Ρούμπιο, αλλά όχι και της διακίνησης ναρκωτικών
Ο Μάρκο Ρούμπιο αναφέρει πως παρότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που περνούν τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ, η διακίνηση των ναρκωτικών δεν έχει ακόμη υποχωρήσει.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών και των μεξικανικών αρχών έχει βελτιωθεί, αποφέροντας απτά αποτελέσματα στο μεταναστευτικό, ωστόσο υπογράμμισε πως απαιτείται περισσότερη δουλειά για τον περιορισμό της διακίνησης ναρκωτικών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Saul Loeb, επάνω, ο Μάρκο Ρούμπιο).
«Βλέπουμε από τις μεξικανικές αρχές ένα επίπεδο συνεργασίας που όμοιό του δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν»
Η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ χρησιμοποίησε την απειλή δασμών για να πιέσει το Μεξικό, τον κορυφαίο εμπορικό εταίρο των ΗΠΑ, να εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου να περιορίσει τη διακίνηση ναρκωτικών και τις ροές παράτυπων μεταναστών στα σύνορα των δύο χωρών.
«Βλέπουμε από τις μεξικανικές αρχές ένα επίπεδο συνεργασίας που όμοιό του δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν, αλλά δεν είναι αρκετό», δήλωσε ο Ρούμπιο σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Πέμπτη στο Fox News.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε πως παρότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που περνούν τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ, η διακίνηση των ναρκωτικών δεν έχει ακόμη υποχωρήσει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Ψύχραιμη προσέγγιση
Το Μεξικό καθυστερεί την απάντησή του στους δασμούς των ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, καθώς η πρόεδρος Κλαούντια Σέινμπαουμ θέλει ν’ αποφύγει τα αντίποινα, ενώ και οι δύο χώρες διαπραγματεύονται για ν’ αποτρέψουν έναν πόλεμο δασμών που θ’ αφορά ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών.
Η μεξικανή πρόεδρος, της οποίας η ψύχραιμη προσέγγιση έχει γίνει πρότυπο για πολλούς παγκόσμιους ηγέτες που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα προτιμούσε να περιμένει έως ότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφασίσει εάν θα επιβάλει δασμούς 25% γενικά στις εισαγωγές του Μεξικού (περισσότερα εδώ).
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442