Το ποδόσφαιρο αλλάζει και οι διοργανώσεις μεγαλώνουν, με όλες τις ομοσπονδίες να προχωρούν σε σαρωτικές αλλαγές και τη FIFA να έχει ήδη φέρει στο τραπέζι με τη σειρά της μία πολύ ιδιαίτερη πρόταση για το Μουντιάλ.
Συγκεκριμένα, η FIFA μελετά την αύξηση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην έκδοση του 2026, θα υπάρχουν ήδη 48 ομάδες, αλλά ο υψηλότερος ποδοσφαιρικός φορέας θα σχεδιάζει ήδη συνολικά 64 ομάδες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.
Όπως αναφέρουν στο εξωτερικό, το συγκεκριμένο πλάνο της FIFA θα χρησίμευε ως φόρος τιμής στην εκατονταετηρίδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο, η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα ήταν εξαιρετικά περίπλοκη, δεδομένου ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε τρεις ηπείρους, Αμερική, Ευρώπη και Αφρική.
🚨 FIFA has revealed that they are considering increasing the number of teams in the 2030 World Cup to 64 to celebrate the competition’s centenary.
— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) March 6, 2025
Η αποκάλυψη για τη FIFA και το πλάνο για το Μουντιάλ
Η πρόταση για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο 64 ομάδων προήλθε από έναν εκπρόσωπο της Ουρουγουάης στη συνάντηση της FIFA. Αν και δεν έπεσε στα πόδια του μεταξύ των μελών της συνάντησης, οι «New York Times» αποκάλυψαν ότι προκάλεσε το ενδιαφέρον του Τζιάνι Ινφαντίνο, προέδρου της FIFA.
Αφού έγιναν γνωστές αυτές οι πληροφορίες, η ίδια η FIFA εξέδωσε δήλωση που εξηγεί την κατάσταση. «Η ιδέα αναγνωρίστηκε, δεδομένου ότι η FIFA έχει καθήκον να αναλύσει οποιαδήποτε πρόταση από ένα από τα μέλη του συμβουλίου της», ανέφερε.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε σε μια ματσάρα για γερά νεύρα από την Ζαλγκίρις με 99-94, με τον Γκος να κάνει πολύ καλή εμφάνιση και ο Φουρνιέ το ματς της ζωής του…