Ουκρανική επίθεση σε διυλιστήριο πετρελαίου της Ρωσίας
Η Μόσχα ανέφερε ότι κατέρριψε 83 μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από τη νότια περιοχή της Κρασνοντάρ της Ρωσίας.
Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε την Τετάρτη ότι επιτέθηκε στο ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου Τουάπσε της Ρωσίας, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, και ότι τουλάχιστον 40 εκρήξεις καταγράφηκαν στο σημείο.
Στο Τουάπσε βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου της Ρωσίας, το οποίο έχει γίνει στόχος μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας αρκετές φορές στο παρελθόν.
Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε επίσης ότι επιτέθηκε σε δύο στρατιωτικά αεροδρόμια στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για καμία από τις επιθέσεις.
Νωρίτερα, η Ρωσία ανέφερε ότι κατέρριψε 83 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από τη νότια περιοχή της Κρασνοντάρ, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού Τουάπσε, προσθέτοντας ότι ορισμένα σπίτια εκεί είχαν υποστεί ζημιές, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στο διυλιστήριο πετρελαίου.
Ο κυβερνήτης του Κρασνοντάρ Βενιαμίν Κοντράτιεφ δήλωσε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι τρεις κατοικίες είχαν υποστεί ζημιές σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά δεν υπήρχαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς.
Η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης της αεροπορίας Rosaviatsia δήλωσε στο Telegram ότι το διεθνές αεροδρόμιο του Σότσι, περίπου 150 χιλιόμετρα (93 μίλια) νοτιοανατολικά του Τουάπσε, είχε κλείσει για λίγο την εναέρια κυκλοφορία για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αερομεταφορών.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι συνολικά 128 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν καταρριφθεί πάνω από το ρωσικό έδαφος κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι SHOT του Telegram ανέφερε ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη φαίνεται να είχαν στόχο την περιοχή του λιμανιού Tuapse και ότι οι κάτοικοι είχαν ακούσει περίπου 40 εκρήξεις σε κάτι που, όπως είπαν, ακούστηκε σαν συστήματα αεράμυνας σε λειτουργία.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την αναφορά του SHOT.
Πηγή: ΟΤ
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)

























![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)


![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)






























![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442