Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

Ουκρανική επίθεση σε διυλιστήριο πετρελαίου της Ρωσίας

Ουκρανική επίθεση σε διυλιστήριο πετρελαίου της Ρωσίας

Η Μόσχα ανέφερε ότι κατέρριψε 83 μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από τη νότια περιοχή της Κρασνοντάρ της Ρωσίας.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε την Τετάρτη ότι επιτέθηκε στο ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου Τουάπσε της Ρωσίας, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, και ότι τουλάχιστον 40 εκρήξεις καταγράφηκαν στο σημείο.

Στο Τουάπσε βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου της Ρωσίας, το οποίο έχει γίνει στόχος μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε επίσης ότι επιτέθηκε σε δύο στρατιωτικά αεροδρόμια στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για καμία από τις επιθέσεις.

Νωρίτερα, η Ρωσία ανέφερε ότι κατέρριψε 83 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από τη νότια περιοχή της Κρασνοντάρ, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού Τουάπσε, προσθέτοντας ότι ορισμένα σπίτια εκεί είχαν υποστεί ζημιές, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στο διυλιστήριο πετρελαίου.

Ο κυβερνήτης του Κρασνοντάρ Βενιαμίν Κοντράτιεφ δήλωσε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι τρεις κατοικίες είχαν υποστεί ζημιές σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά δεν υπήρχαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς.

Η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης της αεροπορίας Rosaviatsia δήλωσε στο Telegram ότι το διεθνές αεροδρόμιο του Σότσι, περίπου 150 χιλιόμετρα (93 μίλια) νοτιοανατολικά του Τουάπσε, είχε κλείσει για λίγο την εναέρια κυκλοφορία για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αερομεταφορών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι συνολικά 128 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν καταρριφθεί πάνω από το ρωσικό έδαφος κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι SHOT του Telegram ανέφερε ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη φαίνεται να είχαν στόχο την περιοχή του λιμανιού Tuapse και ότι οι κάτοικοι είχαν ακούσει περίπου 40 εκρήξεις σε κάτι που, όπως είπαν, ακούστηκε σαν συστήματα αεράμυνας σε λειτουργία.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την αναφορά του SHOT.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο