ΗΠΑ: Το πρώτο τηλεφώνημα του νέου υπουργού Αμυνας έγινε στον Νετανιάχου
Πιτ Χέγκσεθ και Μπενιαμίν Νετανιάχου «συζήτησαν τη σημασία που έχει να προωθηθούν οι κοινές προτεραιότητες και τα αμοιβαία συμφέροντα», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ.
Ο νέος επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Πιτ Χέγκσεθ συζήτησε χθες Κυριακή με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην πρώτη του τηλεφωνική συνδιάλεξη με ξένο αξιωματούχο αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Elizabeth Frantz, επάνω, ο Πιτ Χέγκσεθ.
Το Πεντάγωνο δεν εξηγεί γιατί ο Χέγκσεθ δεν επικοινώνησε με τον ομόλογό του Κατς
Οι κ.κ. Χέγκσεθ και Νετανιάχου «συζήτησαν τη σημασία που έχει να προωθηθούν οι κοινές προτεραιότητες και τα αμοιβαία συμφέροντα» σε ό,τι αφορά «την ασφάλεια, ιδιαίτερα έναντι των συνεχιζόμενων απειλών», ανέφερε το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ σε ενημερωτικό σημείωμά του.
«Ο υπουργός (Αμυνας) τόνισε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν απόλυτα δεσμευμένες, υπό την ηγεσία του προέδρου (Ντόναλντ) Τραμπ, να εγγυηθούν πως το Ισραήλ έχει στη διάθεσή του τις δυνατότητες που χρειάζεται για ν’ αμυνθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση, που δεν εξηγεί γιατί ο κ. Χέγκσεθ επικοινώνησε απευθείας με τον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης κι όχι με τον ομόλογό του Ισραέλ Κατς.
Μόλις και μετά βίας
Ο Πιτ Χέγκσεθ ορκίστηκε υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ προχθές Σάββατο, αφού ο διορισμός του εγκρίθηκε οριακά από την αμερικανική Γερουσία. Χρειάστηκε να ψηφίσει ο αντιπρόεδρος Τζ. Ντ. Βανς — πράγμα σπάνιο — για να εγκριθεί ο διορισμός του .
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες ή επικρίσεις για σεξουαλική επίθεση, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και έλλειψη εμπειρίας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442