Τη Λούκα Κατσέλη προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Φαραντούρης
«H Λούκα Κατσέλη έχει όλα τα πολιτικά χαρακτηριστικά που θα την καθιστούσαν σοβαρή υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νικόλας Φαραντούρης
Τη Λούκα Κατσέλη ως «ιδανική επιλογή» για την Προεδρία της Δημοκρατίας πρότεινε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νικόλας Φαραντούρης.
Ο κ. Φαραντούρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», υπογράμμισε πως «η κ. Κατσέλη έχει όλα τα πολιτικά χαρακτηριστικά που θα την καθιστούσαν σοβαρή υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας».
«Εμβληματική προσωπικότητα αλλά και πολιτικός η Λούκα Κατσέλη»
Συνέχισε λέγοντας πως «αυτό που ζητώ είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής, προοδευτικό πρόσωπο για να τηρηθεί και το κοινοβουλευτικό έθος. Ένα πρόσωπο που είναι ταυτόχρονα εμβληματική προσωπικότητα αλλά και πολιτικός, είναι η Λούκα Κατσέλη».
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε ότι η κ. Κατσέλη, είναι από εκείνες τις προσωπικότητες που σηματοδοτούν «όχι κάτι παροπλισμένο, αναχρονιστικό, ή προϊόν διευθέτησης, αλλά κάτι το οποίο σηματοδοτεί και για τη χώρα και για τον κοινοβουλευτισμό και για τα κόμματα και για τους πολίτες, μια πολιτική επιλογή και οραματική πρόταση».
«Είμαι ο πιο συνεπής εκφραστής της προοδευτικής διακυβέρνησης στον τόπο»
Στην ίδια συνέντευξη, ερωτηθείς τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αν αποτελεί μονόδρομο η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο κ. Φαραντούρης απάντησε ότι «για μένα το σημαντικό δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τα κόμματα καθ’ αυτά. Είναι τα προβλήματα του τόπου πρώτον και έπειτα η προοδευτική διακυβέρνηση. Οι προοδευτικές πολιτικές, που επείγει να υπάρξουν στη χώρα μας, δεν μπορεί να έρθουν με την πολυδιάσπαση των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων.
Συνέχισε τονίζοντας πως «αυτό δεν το λεω τώρα, το λέω από το ’19, είμαι ο πιο συνεπής εκφραστής της προοδευτικής διακυβέρνησης στον τόπο, αυτό δεν σημαίνει ότι λοξοκοιτάω σε κάποιο κόμμα, είμαι και παραμένω δραστήριο και περήφανο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένος ευρωβουλευτής όμως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πραγματικά να βοηθήσει τον τόπο και αν τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού τόξου θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο θα πρέπει να μην οχυρωθούν πίσω από τους κομματικούς εγωισμούς τους αλλά να κοιτάξουν να καταθέτουν προτάσεις, να υπάρξει μια προγραμματική συζήτηση για το σε ποια σημεία και αν συμφωνούμε σε κάποια και κάποια στιγμή βεβαίως και εκλογικά, δεν το δαιμονοποιώ απεναντίας θα το ευχόμουν, να υπάρξει και τέτοια συνεργασία. Αλλά το να μιλάμε πριν ακόμα κατατεθούν 5-6 αράδες για να δούμε αν συμφωνούμε σε κάτι για μια εκλογική συνεργασία είναι λίγο οπορτουνίστικο».
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442