Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-3: Μετά το Άνφιλντ «άλωσε» και το Ολντ Τράφορντ η αρμάδα του Νούνο
Τεράστιο διπλό για την τρομερή Νότιγχαμ Φόρεστ που μετά το Άνφιλντ πέρασε με νίκη (2-3) και από το Ολντ Τράφορντ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φτάνοντας σε απόσταση βολής από την τετράδα.
Μετά το Άνφιλντ έκλεισε και το σπίτι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η απίθανη Νότιγχαμ Φόρεστ! Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Ολντ Τράφορντ για τη 15η αγωνιστική της Premier League και πήρε σπουδαίο διπλό με 3-2 ενώ είχε ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ. Στην πέμπτη θέση ανέβηκαν οι φιλοξενούμενοι που είναι μόλις στο -2 από την τέταρτη Σίτι, στη 13η έπεσαν οι γηπεδούχοι που δεν σηκώνουν κεφάλι ούτε με τον Ρούμπεν Αμορίμ (δείτε εδώ τα highlights).
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Φόρεστ καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο Μιλένκοβιτς έκανε το 1-0 με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ (δείτε εδώ το γκολ). Σχεδόν με τη σέντρα ο Χόιλουντ δεν μπόρεσε να απαντήσει από κοντά, με το παιχνίδι να έχει εξαιρετικό ρυθμό. Στο 18′ ο Σελς νίκησε σε τετ α τετ τον Γκαρνάτσο, αλλά ο Χόιλουντ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-1 (δείτε εδώ το γκολ). Στο 27′ η Φόρεστ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Ζότα ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Μουρίγιο έχασε τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ.
Στο 41′ ο Φερνάντες σημάδεψε δοκάρι με εκτέλεση φάουλ και στο 47′ η Νότιγχαμ έκανε το 1-2 όταν ο Γκιμπς Γουάιτ σούταρε έξω από την περιοχή, ο Ονάνα αιφνιδιάστηκε και η μπάλα πήγε στα δίχτυα (δείτε εδώ το γκολ). Κάθε κατεβασιά των φιλοξενούμενων «μύριζε» γκολ και στο 54′ ήρθε και το 1-3 με σέντρα του Γκιμπς Γουάιτ και εκπληκτική κεφαλιά του Γουντ που έφτασε τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα (δείτε εδώ το γκολ)
Με ωραίο σουτ του Μπρούνο στο 61′ η Γιουνάιτεντ μείωσε σε 2-3 (δείτε εδώ το γκολ) και ξαναμπήκε στο ματς, ο Αμορίμ έκανε αλλαγές στη συνέχεια για να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Η Νότιγχαμ δεν δέχθηκε μεγάλη φάση, κράτησε μέχρι το τέλος και πανηγύρισε ένα ακόμη σπουδαίο τρίποντο.
H Νότιγχαμ Φόρεστ πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε επίπεδο Premier League. Οι Reds είχαν νικήσει τους «Κόκκινους Διάβολους» τον περασμένο Δεκέμβριο (30/12/2023) στο «Σίτι Γκράουντ» με 2-1, χάρη στα γκολ των Ντομίνγκες και Γκιμπς-Γουάιτ. Ένα ματς, που είχε γίνει στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Premier League.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Reds έκαναν back to back νίκες απέναντι στους «Κόκκινους Διάβολους» από τη σεζόν 1991/92. Το αποψινό μάλιστα ήταν το πρώτο διπλό της Νότιγχαμ Φόρεστ στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τον Δεκέμβριο του 1994.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο έγινε ο πρώτος προπονητής της Νότιγχαμ Φόρεστ μετά από 114 χρόνια που πετυχαίνει δύο νίκες απέναντι στην Γιουνάιτεντ στα δύο πρώτα του παιχνίδια κόντρα στην ομάδα του Μάντσεστερ, σε επίπεδο Premier League. Ο προηγούμενος που τα είχε καταφέρει ήταν ο Φρεντ Ερπ τη σεζόν 1909-10, όταν είχε οδηγήσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι στους «Κόκκινους Διάβολους». Δύο νίκες που είχαν έρθει με 6-2 και 2-0.
Μυθική πορεία
Το διπλό στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν η 7η νίκη της Νότιγχαμ Φόρεστ στη φετινή Premier League, με την ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο να έχει μέχρι τώρα απολογισμό 7/4/4 και 19/18 γκολ. Μια συγκομιδή που την έχει εδραιώσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Η Νότιγχαμ Φόρεστ στη φετινή σεζόν έχει νικήσει εκτός έδρας την Σαουθάμπτον με 1-0, την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ με 1-0, εντός έδρας την Κρίσταλ Πάλας με 1-0, ενώ έχει επικρατήσει επίσης της Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ Στάντιουμ» με 3-1 και στο «Σίτι Γκράουντ» των Γουέστ Χαμ και Ίπσουιτς με 3-0 και 1-0 αντίστοιχα.
Μια μυθική πορεία, με την ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο να έχει «τρελάνει» την Αγγλία με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στη φετινή Premier League.
Την επόμενη αγωνιστική η Νότιγχαμ Φόρεστ υποδέχεται την Άστον Βίλα (14/12, 19:30), η οποία σήμερα νίκησε με 1-0 την Σαουθάμπτον.
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στη Λισαβόνα ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 και να χάνουν έδαφος στη μάχη με την Πόρτο για τον τίτλο.
Η Γκλάντμπαχ επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία και επικράτησε εκτός έδρας της Μάιντς με 1-0, με τους γηπεδούχους να μένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Καταιγιστικός ήταν ο Εργκίν Αταμάν στο flash interview μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια, καθώς υπογράμμισε ότι η ομάδα του έκανε λάθη και δεν άξιζε τη νίκη.