Διαγραφή Σαμαρά: Ο Καραμανλής ανοίγει τα χαρτιά του για ΝΔ και Μαξίμου την Παρασκευή
Πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού λένε ότι ο κ. Καραμανλής θα αναφερθεί στις εξελίξεις στη ΝΔ μετά τη διαγραφή Σαμαρά
Η προσεχής ομιλία του Κώστα Καραμανλή την Παρασκευή πρόκειται να φέρει ειδήσεις. Και αυτό διότι πληροφορίες του in – και από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού – λένε ότι ο κ. Καραμανλής θα αναφερθεί στις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στην διαγραφή Σαμαρά. Το κλίμα και το ύφος της τοποθέτησής του είναι ακόμα άγνωστα, αφού δεν έχει μοιραστεί το περιεχόμενο ούτε με τους πιο στενούς του συνεργάτες.
Η τοποθέτηση, λοιπόν, του Κώστα Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ» στην Πάτρα θα είναι η πρώτη μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από την ΝΔ.
Ακόμα και αν δεν υπήρχε καμία προσυνεννόηση, όπως είχε τονίσει το in, μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά -για τη συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής και για την πρόταση να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας- η ομιλία θα στείλει μηνύματα.
Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα που αφορούν την ΝΔ το τελευταίο διάστημα. Η αγωνία είναι διάχυτη καθώς το περιεχόμενο ίσως επηρεάσει ακόμα περισσότερο το κλίμα στην ηγεσία της παράταξης και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Δεδομένου ότι ο Αντώνης Σαμαράς, όπως αποκάλυψε το in, έχει ξεκινήσει ήδη επαφές για τη δημιουργία κόμματος, και υπό τις δημοσκοπικές αρνητικές συνθήκες στη ΝΔ, η αντίδραση του Κώστα Καραμανλή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές γαλάζιες ισορροπίες.
Εξάλλου, η όποια κριτική προς την κυβέρνηση και την ΝΔ έχει εκφραστεί από το Κώστα Καραμανλή είναι σε εντελώς διαφορετικούς τόνους από του Αντώνη Σαμαρά. Ακόμα και το Μέγαρο Μαξίμου έχει εδώ και καιρό κάνει σαφές ότι «άλλο Καραμανλής», «άλλο Σαμαράς».
Για αυτό είναι κρίσιμο το αν ο κ Καραμανλής θα δώσει στήριξη στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αν θα ασκήσει αιχμηρή κριτική στην ηγεσία της ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ακόμα και αν το ύφος του είναι ήρεμο τα μηνύματα που θα στείλει θα ξεκαθαρίσουν τη μελλοντική στάση του κ. Καραμανλή. Ενδιαφέρον θα έχει και η ενδεχόμενη απάντηση του στα επιχειρήματα της πλευράς του Αντώνη Σαμαρά ότι διεγράφη όχι για την κριτική στα εθνικά θέματα, αλλά για την πρόταση να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
- Τέιλορ Σουίφτ: Πού μπορεί να ξόδεψε τα έσοδα της ιστορικής περιοδείας της Eras; – Τι αποκαλύπτει η ίδια
- Αυτές οι συνήθειες μας χαρίζουν μακροζωία – και είναι τζάμπα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442