Διαγραφή Σαμαρά: Ο Καραμανλής ανοίγει τα χαρτιά του για ΝΔ και Μαξίμου την Παρασκευή
Πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού λένε ότι ο κ. Καραμανλής θα αναφερθεί στις εξελίξεις στη ΝΔ μετά τη διαγραφή Σαμαρά
Η προσεχής ομιλία του Κώστα Καραμανλή την Παρασκευή πρόκειται να φέρει ειδήσεις. Και αυτό διότι πληροφορίες του in – και από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού – λένε ότι ο κ. Καραμανλής θα αναφερθεί στις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στην διαγραφή Σαμαρά. Το κλίμα και το ύφος της τοποθέτησής του είναι ακόμα άγνωστα, αφού δεν έχει μοιραστεί το περιεχόμενο ούτε με τους πιο στενούς του συνεργάτες.
Η τοποθέτηση, λοιπόν, του Κώστα Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ» στην Πάτρα θα είναι η πρώτη μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από την ΝΔ.
Ακόμα και αν δεν υπήρχε καμία προσυνεννόηση, όπως είχε τονίσει το in, μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά -για τη συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής και για την πρόταση να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας- η ομιλία θα στείλει μηνύματα.
Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα που αφορούν την ΝΔ το τελευταίο διάστημα. Η αγωνία είναι διάχυτη καθώς το περιεχόμενο ίσως επηρεάσει ακόμα περισσότερο το κλίμα στην ηγεσία της παράταξης και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Δεδομένου ότι ο Αντώνης Σαμαράς, όπως αποκάλυψε το in, έχει ξεκινήσει ήδη επαφές για τη δημιουργία κόμματος, και υπό τις δημοσκοπικές αρνητικές συνθήκες στη ΝΔ, η αντίδραση του Κώστα Καραμανλή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές γαλάζιες ισορροπίες.
Εξάλλου, η όποια κριτική προς την κυβέρνηση και την ΝΔ έχει εκφραστεί από το Κώστα Καραμανλή είναι σε εντελώς διαφορετικούς τόνους από του Αντώνη Σαμαρά. Ακόμα και το Μέγαρο Μαξίμου έχει εδώ και καιρό κάνει σαφές ότι «άλλο Καραμανλής», «άλλο Σαμαράς».
Για αυτό είναι κρίσιμο το αν ο κ Καραμανλής θα δώσει στήριξη στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αν θα ασκήσει αιχμηρή κριτική στην ηγεσία της ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ακόμα και αν το ύφος του είναι ήρεμο τα μηνύματα που θα στείλει θα ξεκαθαρίσουν τη μελλοντική στάση του κ. Καραμανλή. Ενδιαφέρον θα έχει και η ενδεχόμενη απάντηση του στα επιχειρήματα της πλευράς του Αντώνη Σαμαρά ότι διεγράφη όχι για την κριτική στα εθνικά θέματα, αλλά για την πρόταση να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής
- Κάραμπαγκ – Άγιαξ 2-4: Νίκη με επική ανατροπή στο φινάλε για τον «Αίαντα»
- LIVE: Αθλέτικ Μπιλμπάο – Παρί Σεν Ζερμέν
- Ουκρανία: Ποιοι θα ήταν υποψήφιοι αν γίνονταν τώρα εκλογές – Ποιος θα ήταν το φαβορί
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Πρώτη φορά μέλος του ΝΑΤΟ έχει δικό του στρατηγικό «οικοσύστημα»
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)








































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442