Ιράν: Αυξάνει κατά 200% τον αμυντικό του προϋπολογισμό
Η κυβέρνηση του Ιράν θα εισάγει σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο την αύξηση των δαπανών για την άμυνα
Η κυβέρνηση του Ιράν προγραμματίζει να αυξήσει τον αμυντικό της προϋπολογισμό κατά περίπου 200%, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Φατεμέχ Μοχατζερανί, μετά τις ανταλλαγές πυρών με το Ισραήλ τον τελευταίο μήνα.
Η προγραμματισμένη αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού εντάσσεται στο πλαίσιο πρότασης προϋπολογισμού που υπέβαλε η κυβέρνηση στο κοινοβούλιο για έγκριση.
«Σημαντική αύξηση που ανέρχεται στο 200% παρατηρείται στον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας», δήλωσε ο Μοχατζερανί, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα εργαλεία» για να απαντήσει στην ισραηλινή επίθεση
Το Ισραήλ έπληξε το Σάββατο το Ιράν σε αντίποινα για ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε η Τεχεράνη εναντίον του την 1η Οκτωβρίου, μεγάλο μέρος των οποίων καταρρίφθηκαν, όπως ανακοίνωσε το Ισραήλ, από τα συστήματά του αντιαεροπορικής άμυνας.
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα εργαλεία» για να απαντήσει στην ισραηλινή επίθεση του Σαββάτου σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν.
Η Τεχεράνη υποστηρίζει το λιβανικό σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο με τις ισραηλινές δυνάμεις στον Λίβανο, και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο πολεμά με τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Μετριασμένη η αντίδραση του Ιράν
Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν στις 27 Οκτώβρη περιορίστηκε σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις μετά τις πιέσεις που άσκησαν στο Τελ Αβίβ οι ΗΠΑ.
Η Τεχεράνη προσέφυγε στον ΟΗΕ για να καταδικάσει το χτύπημα στο έδαφός της και σύμφωνα με αναλυτές φαίνεται να μην επιδιώκει άμεση ισχυρή απάντηση.
Δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι το Ιράν έχει ενημερώσει το Ισραήλ μέσω τρίτων ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αντίποινα.
- Νέα Υόρκη: Αστυνομικός έσωσε μωρό που πνιγόταν στην άκρη αυτοκινητόδρομου
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
- Ιταλία: Οπαδός… έστειλε γυναίκα διαιτητή να «πλύνει τα πιάτα» και οι υπόλοιποι τον έκραξαν (vid)
- Ερέβους επίκληση: για τη νέα ποιητική συλλογή του Διονυσίου Καλιντέρη
- Ιταλία: Φυγάς παρίστανε το άγαλμα σε χριστουγεννιάτικη φάτνη – Τον εντόπισε ο δήμαρχος
- Στις 16 Δεκεμβρίου η παρουσίαση της «Ιθάκης» στην Πάτρα με ομιλία Τσίπρα
- Η οργή των «γαλάζιων» βουλευτών επισφραγίζει μια παρατεταμένη εσωκομματική κρίση – «Μάλωμα» από Μαξίμου στους αντιδρώντες
- ΚΚΕ για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ενορχηστρώνει και συντονίζει την άγρια αντιλαϊκή επίθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442