Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν το Ισραήλ με «οδυνηρές συνέπειες»
Το Ιράν έχει υποβαθμίσει τις ισραηλινής επίθεσης κάνοντας λόγο για «αδυναμία» του Τελ Αβίβ
Ο ανώτατος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ ότι θα αντιμετωπίσει «οδυνηρές συνέπειες» μετά την επίθεσή του σε ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.
Ο επικεφαλής των Φρουρών Χοσεΐν Σαλαμί, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, δήλωσε ότι το Ισραήλ «δεν κατάφερε να επιτύχει τους δυσοίωνους στόχους του» με τις αεροπορικές επιδρομές του το Σάββατο. Το Ισραήλ έπληξε στρατιωτικές τοποθεσίες ως απάντηση στην πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης την 1η Οκτωβρίου, η οποία ήταν η ίδια αντίποινα για τη δολοφονία υποστηριζόμενων από το Ιράν στρατιωτικών ηγετών και ενός διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης.
Ο Σαλαμί δήλωσε ότι η ισραηλινή επίθεση ήταν σημάδι «λανθασμένου υπολογισμού και αδυναμίας» καθώς το Ισραήλ μάχεται κατά των μαχητών που πρόσκεινται στην Τεχεράνη στη Γάζα και τον Λίβανο. «Οι οδυνηρές συνέπειές της θα είναι αδιανόητες» για το Ισραήλ, προειδοποίησε ο Σαλαμί σύμφωνα με την Tasnim.
Τα ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της ισραηλινής επιχείρησης, σηματοδοτώντας, όπως λένε οι αναλυτές, την απροθυμία της Ισλαμικής Δημοκρατίας να κλιμακώσει περαιτέρω.
Τι έχει δηλώσει το Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε την Κυριακή ότι η επίθεση του Ισραήλ που σκότωσε τέσσερις στρατιώτες «δεν πρέπει να υποβαθμιστεί ή να υπερτιμηθεί». Τη χαρακτήρισε ως «λάθος υπολογισμό» από την πλευρά του Ισραήλ.
Ο πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε: «Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο, αλλά θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του έθνους και της χώρας μας». Η Τεχεράνη «θα δώσει την κατάλληλη απάντηση στην επιθετικότητα του σιωνιστικού καθεστώτος», πρόσθεσε ο Πεζεσκιάν.
Επίσης, την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγκτσί επανέλαβε το «δικαίωμα του Ιράν να απαντήσει», λέγοντας επίσης ότι η Τεχεράνη είχε «λάβει ενημέρωση» ώρες πριν από την επίθεση του Ισραήλ.
Ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios δήλωσε το Σάββατο ότι το Ισραήλ «έστειλε μήνυμα στο Ιράν» πριν από την επίθεσή του και το προειδοποίησε «για την απάντηση».
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442