BRICS: Η Τουρκία, η σύνοδος και η «πρωτοφανούς κλίμακας» κυβερνοεπίθεση στο ΥΠΕΞ
Η Ζαχάροβα ανακοίνωσε ότι η υποδομή του επίσημου ιστότοπου του ΥΠΕΞ δέχθηκε σοβαρή επίθεση - Ο Πεσκόφ απαντά για το κατά πόσο η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί εμπόδιο για ένταξη και στους BRICS
Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, την ώρα που πραγματοποιείται στη χώρα η σύνοδος κορυφής των BRICS με οικοδεσπότη τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και η οποία αποσκοπεί στην επίδειξη της παγκόσμιας θέσης της Μόσχας παρά τις δυτικές κυρώσεις.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έγινε σήμερα στόχος μιας σοβαρής επίθεσης στον κυβερνοχώρο, που συνέπεσε με τη μεγάλη σύνοδο κορυφής των BRICS που πραγματοποιείται στη χώρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.
«Μια μαζική κυβερνοεπίθεση από το εξωτερικό άρχισε το πρωί στην υποδομή του επίσημου ιστότοπου, στην πύλη του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών» δήλωσε η Ζαχάροβα. Η ίδια τόνισε ότι το υπουργείο έχει δεχθεί συστηματικά τέτοιες επιθέσεις, αλλά η σημερινή επίθεση ήταν «πρωτοφανούς κλίμακας».
Μπορεί να μπει στους BRICS η Τουρκία;
Παράλληλα, όσον αφορά στη ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην ομάδα των BRICS, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ φέρεται να δήλωσε ότι η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της χώρας στις BRICS, εάν η Άγκυρα αποφασίσει να το πράξει.
Το «πιο σημαντικό διπλωματικό γεγονός που οργανώθηκε ποτέ στη Ρωσία»
Η σύνοδος κορυφής των BRICS, πραγματοποιείται στο Καζάν της Ρωσίας μεταξύ 22-24 Οκτωβρίου, και διενερργείται καθώς η Μόσχα κερδίζει έδαφος στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία και σφυρηλατεί συμμαχίες με τους κυριότερους αντιπάλους των ΗΠΑ — την Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.
Το Κρεμλίνο καυχιέται πως πρόκειται για το «πιο σημαντικό διπλωματικό γεγονός που οργανώθηκε ποτέ στη Ρωσία» κι επιδιώκει να επιδείξει την αποτυχία της προσπάθειας της Δύσης να απομονώσει τη χώρα αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022..
Στο κέντρο της Καζάν, στις όχθες του Βόλγα, έχουν επιβληθεί πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι κάτοικοι παροτρύνθηκαν να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.
Η Καζάν, κάπου χίλια χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, έχει υποστεί επανειλημμένα ουκρανικές επιθέσεις με drones, που είχαν στόχο βιομηχανικές εγκαταστάσεις συνδεόμενες με τον στρατό.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αρχίσει από σήμερα μαραθώνιο κάπου δεκαπέντε διμερών συναντήσεων, κατά το Κρεμλίνο.
Η πρώτη θα είναι αυτή με τον κινέζο ομόλογό του, ένδειξη της στρατηγικής στροφής του Κρεμλίνου στην Ασία.
Κατόπιν, ο κ. Πούτιν θα συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.
Προβλέπεται να παραθέσει επίσημο δείπνο σε ξενοδοχείο της Καζάν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του στο Κρεμλίνο.
Αύριο Τετάρτη, αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν —η χώρα του οποίου, μέλος του NATO, ζήτησε να ενταχθεί στην BRICS —, .καθώς και με τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν.
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
- Νορβηγία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
- Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Λίβερπουλ για αντί-Σαλάχ
- Ο Τσαζ Παλμιντέρι ήθελε να γίνει ηθοποιός και όχι γκάνγκστερ
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λειτουργία του τουρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442