Σινουάρ: «Σκοτώθηκε σε επιχείρηση ρουτίνας στον νότο της Γάζας» λέει το ράδιο του στρατού
Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες ισραηλινών ΜΜΕ ο Γιαχία Σινούαρ φαίνεται να σκοτώθηκε σε μάχη με ισραηλινούς στρατιώτες χωρίς ο στρατός να το γνωρίζει
Το Ισραήλ επί ένα χρόνο αναφέρει ότι ο Γιαχία Σινουάρ κρύβεται στα τούνελ της Χαμάς, έχει ειδική προστασία, και οι μυστικές επιχειρήσεις προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν.
Ωστόσο οι πληροφορίες που μεταφέρονται τώρα από ισραηλινά ΜΜΕ για τον φερόμενο θάνατο του Σινουάρ εάν επιβεβαιωθούν δείχνουν μία διαφορετική ιστορία.
Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, και ενώ επίσημα οι IDF έχουν πει ότι ερευνούν εάν ο Σινουάρ είναι νεκρός, μετέδωσε ότι ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε σε μάχη στην περιοχή Ταλ Αλ Σουλτάν στη νότια Γάζα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, ισραηλινοί στρατιώτες ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με μαχητές σκοτώνοντας τρεις. Εκ των υστέρων διαπίστωσαν ότι ο ένας έμοιαζε πολύ με τον Γιαχία Σινουάρ και ειδοποίησαν τους ανωτέρους τους.
Η σορός του μαχητή μεταφέρθηκε στο Ισραήλ προκειμένου να γίνει εξέταση DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων για να διαπιστωθεί εάν όντως πρόκειται για τον Σινουάρ.
Με τη στολή του μαχητή
Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν σημαίνει ότι ο πλέον καταζητούμενος Παλαιστίνιος στη Γάζα – «ένα πτώμα που περπατάει» όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Νετανιάχου – σκοτώθηκε τυχαία και όχι ύστερα από κάποια στοχευμένη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού και των μυστικών του υπηρεσιών.
Επιπλέον φαίνεται ότι ο Γιαχία Σινουάρ δεν βρισκόταν διαρκώς στα τούνελ της Χαμάς αλλά πολεμούσε μαζί με τους υπόλοιπους μαχητές της οργάνωσης, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί θα συνεισφέρει επιπλέον στον θρύλο που συνοδεύει το όνομά του ανάμεσα στους Παλαιστίνιους.
- ΕΕ: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για επάρκεια στα καύσιμα – Πιθανό δελτίο
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442