Τέλος ο Χουρδάκης από εκπρόσωπος των ανεξαρτήτων στη Βουλή – Επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία για τη Διάσκεψη
Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έδωσε προθεσμία μέχρι τις αρχές της επόμενης βδομάδας στους ανεξάρτητους βουλευτές να δηλώσουν ξανά το πρόσωπο που επιθυμούν να τους εκπροσωπήσει.
Δεν κράτησε για πολύ η εκπροσώπηση των ανεξαρτήτων βουλευτών από τον Μιχάλη Χουρδάκη στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Και αυτό γιατί οι 8 υπογραφές που μάζεψε ο προερχόμενος από τη Πλεύση Ελευθερίας βουλευτής, εξασφάλισαν αρχικά την εκλογή αλλά η απόσυρση της στήριξης από την Αθηνά Λινού και οι επιστολές διαμαρτυρίας από τους Σαράκη και Κατσιβαρδά άλλαξαν τα δεδομένα.
Το σύνολο των ανεξαρτήτων βουλευτών είναι 14 και με την απόσυρση της στήριξης από την κ. Λινού, οι υποστηριχτές Χουρδάκη έμειναν 7. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έδωσε προθεσμία μέχρι τις αρχές της επόμενης βδομάδας στους βουλευτές να δηλώσουν ξανά το πρόσωπο που επιθυμούν να τους εκπροσωπήσει.
Τι μέλλει γενέσθαι
Αν υπάρξουν δύο πρόσωπα ξεχωριστά που συγκεντρώσουν από 7 θετικές ψήφους, τότε ο εκπρόσωπος θα επιλέγει μετά από κλήρωση.
Αν όμως κάποιος από τους υποψηφίους λάβει περισσότερες ψήφους από τους υπολοίπους- ανεξάρτητα από τον αριθμό αυτών (είτε είναι 2 είτε είναι 8 )- τότε θα χριστεί αυτόματα εκπρόσωπος.
Τα προνόμια που αποκτά ο εκάστοτε εκπρόσωπος, αφορούν στο δικαίωμα παρουσίας και ψήφου στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής
Υπενθυμίζεται πως τον κ. Χουρδάκη, είχαν στηρίξει η ομάδα των 4 προερχόμενων από τους Σπαρτιάτες (Δημητροκάλλης, Φλώκος, Μανούσος, Βαλτογιάννης), η μητέρα του προερχόμενη από την Πλεύση (Παπαϊωάννου) και οι Σαλμάς (ΝΔ), Λινού (ΣΥΡΙΖΑ).
Πέραν αυτών, φαίνεται πως υπάρχει μια ακόμα ομάδα ανεξαρτήτων προερχόμενων από τους Σπαρτιάτες (Γαυγιωτάκης, Ασπιώτης), το δίδυμο Σαράκη (ΕΛΛΥΣΗ) – Κατσιβαρδά (Σπαρτιάτες), ο Λευτέρης Αυγενάκης που δηλώνει πως δεν έχει απομακρυνθεί από τη ΝΔ καθώς και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν.
Σημειώνεται τέλος πως τα προνόμια που αποκτά ο εκάστοτε εκπρόσωπος, αφορούν στο δικαίωμα παρουσίας και ψήφου στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
- Τέιλορ Σουίφτ: Πού μπορεί να ξόδεψε τα έσοδα της ιστορικής περιοδείας της Eras; – Τι αποκαλύπτει η ίδια
- Αυτές οι συνήθειες μας χαρίζουν μακροζωία – και είναι τζάμπα
- Ο Μπαζ Λούρμαν «ανασταίνει» τον Έλβις: Στο φως χαμένο υλικό από τη θρυλική εποχή του Λας Βέγκας
- Ωρα αποφάσεων, με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκαια – «Απαντήσεις θέλουμε, όχι γενικόλογες συζητήσεις»
- Αυστραλία: Το «πείραμα» της απαγόρευσης των social media κυλάει ομαλά, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442