Από τα Επτάνησα και συγκεκριμένα το Μεγανήσι ήρθαν τα πρώτα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Όπως μεταδίδει το ilefkada.gr, στις 16.00 έκλεισε η κάλπη στο Μεγανήσι για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Πρώτος, επί συνόλου 63 ψηφισάντων, αναδείχθηκε ο Παύλος Γερουλάνος με 25 ψήφους, δεύτερη η Άννα Διαμαντοπούλου και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία η πρωτιά Γερουλάνου στο μικρό νησί των Επτανήσων, αφού ο εν λόγω υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατάγεται, από την πλευρά του πατέρα του, από την Κεφαλονιά.
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Μεγανήσι
Ψήφισαν 63 – Άκυρα 3
ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: 25
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: 12
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: 11
ΔΟΥΚΑΣ: 8
ΚΑΤΡΙΝΗΣ: 3
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: 1
Να σημειωθεί ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2021 είχαν ψηφίσει 70 άτομα στο Μεγανήσι.
Ψήφισαν πάνω από 300.735
Ολοκληρώθηκε τυπικά ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με την ψηφοφορία να συνεχίζεται σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν ουρές.
Η συμμετοχή στις 20:00 έφτασε τις 300.735 ψήφους, ξεπερνώντας τις συνολικές ψήφους (270.706) των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ το 2021.
Πλέον, σύμφωνα με το μέλος της ΕΔΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ Παντελή Καμά, «από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες, σε δύο ώρες θα έχουμε αποτέλεσμα». Άρα, περί τις 22:00 αναμένονται τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.