Λίβανος: Η Εγγύς Ανατολή βρίσκεται «στο χείλος της απόλυτης καταστροφής», προειδοποιεί το Ιράν
«Αν η κατάσταση δεν αλλάξει, ο κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με καταστροφικές συνέπειες», προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η Εγγύς Ανατολή βρίσκεται «στο χείλος απόλυτης καταστροφής», προειδοποίησε χθες Τετάρτη ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, διαμηνύοντας ότι η Τεχεράνη θα υποστηρίξει τον Λίβανο «με όλα τα μέσα» σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της επίθεσης του Ισραήλ.
Το Ισραήλ έχει ξεπεράσει «όλες τις κόκκινες γραμμές» και το ΣΑ πρέπει να επέμβει
«Η περιφέρεια βρίσκεται στο χείλος απόλυτης καταστροφής. Αν η κατάσταση δεν αλλάξει, ο κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με καταστροφικές συνέπειες», προειδοποίησε ο Αμπάς Αραγτσί κατά τη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συγκλήθηκε για την κρίση στον Λίβανο.
Το Ισραήλ έχει ξεπεράσει «όλες τις κόκκινες γραμμές» και το ΣΑ πρέπει να επέμβει για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας, δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη συνεδρίαση (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/David Dee Delgado), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Ο Χαμενεΐ για τη Χεζμπολάχ
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ επισήμανε ότι ο πρόσφατος θάνατος των διοικητών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα δεν θα γονατίσει το ισλαμιστικό κίνημα, σύμμαχο της Τεχεράνης.
«Ορισμένες από τις ικανές και πολύτιμες δυνάμεις της Χεζμπολάχ έπεσαν μάρτυρες, πράγμα που αναμφίβολα προκάλεσε ζημιά στην Χεζμπολάχ, αλλά δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να γονατίσει την οργάνωση», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση στρατιωτικών και βετεράνων του πολέμου Ιράν – Ιράκ.
«Η οργανωτική ισχύς και οι ανθρώπινοι πόροι της Χεζμπολάχ είναι πολύ δυνατοί και δεν θα πληγούν αποφασιστικά από τον θάνατο ενός ανώτατου διοικητή, ακόμη και αν πρόκειται για σαφή απώλεια», πρόσθεσε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.
- Οι φονικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο κλονίζουν την εκεχειρία – Ανοησία να την παραβιάσετε λένε οι ΗΠΑ στο Ιράν
- Συνταγή: Πασχαλινό τσουρέκι
- Εκλογές τον Οκτώβριο;
- Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τη σφαγή με τους 250 νεκρούς
- Απεργούν στις 24 Απριλίου οι εργαζόμενοι στους δήμους – Τα αιτήματά τους
- Άκσηση: Η «ασπίδα» για το άγχος και την κατάθλιψη
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη – Πού θα βρέξει
- Εμπόδια στις καινοτόμες θεραπείες τα μειωμένα κίνητρα για κλινικές μελέτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442