Τεσσάρα στα Νησιά Φερόε και συνεχίζει να ελπίζει η Εθνική Ελπίδων (4-0)
Η Εθνική Κ21 πέρασε με άνεση από τα Νησιά Φερόε, επικρατώντας 4-0 και συνεχίζει να ελπίζει για την πρόκρισή της στα τελικά του EURO U-21 του 2025
Στο ντεμπούτο του νέου προπονητή της, Γιάννη Ταουσιάνη, η Εθνική Ελπίδων πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε 4-0 των Νησιών Φερόε στο γήπεδο της Κλάκσβικ, στον προτελευταίο αγώνα της στον 7ο προκριματικό όμιλο του EURO 2025. Τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ για την Εθνική Ομάδα, η οποία διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Η Εθνική ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και προηγήθηκε στο 13ο λεπτό, όταν ο Αποστολόπουλος με έξοχη σέντρα βρήκε τον Κουρφαλίδη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πέτερσεν με σουτ από τη μεγάλη περιοχή. Εννέα λεπτά αργότερα (22′) ο Κουρφαλίδης από σκόρερ έγινε «δημιουργός», καθώς από δική του εκτέλεση κόρνερ ο Κωστής με κεφαλιά από κοντά έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην Εθνική Ομάδα. Αμφότεροι σημείωσαν τα πρώτα τους γκολ στα προκριματικά του EURO 2025.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική πίεσε από τα πρώτα λεπτά και η προσπάθεια της να διευρύνει το σκορ ευοδώθηκε στο 50ό λεπτό με σουτ του Κούτσια από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Οι Έλληνες διεθνείς δεν αρκέστηκαν στο προβάδισμα τους και στο 64′ ο Αποστολόπουλος με ακόμα μια ιδανική σέντρα βρήκε τον Νιάρχο, που με κεφαλιά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Εθνικής. Στο 80ό λεπτό το σουτ του Νιάρχου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πέτσερσεν.
Στη συνέχεια του αγώνα η Εθνική διαχειρίστηκε το προβάδισμα της, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τους αντιπάλους της και το τελευταίο σφύριγμα του Βέλγου διαιτητή Γιάσπερ Βεργκότε βρήκε τους διεθνείς να πανηγυρίζουν μια σημαντική βαθμολογικά νίκη.
Νησιά Φερόε (Έϊντιουν Κλάκστάϊν): Α. Πέτερσεν, Μούριτσεν, Χελισσά (78′ Γιένσεν), Β. Πέτερσεν, Άγκναρσον, Σόρενσεν (78′ Μπορύν), Έλινγκσγκάρντ, Νταμ, Νίλσεν (85′ Όλσεν), Μπαρόαρσον (65′ Νόασι), Γκούτεσεν (78′ Πόουλσεν).
Ελλάδα (Γιάννης Ταουσιάνης): Μπαλωμένος, Αποστολόπουλος (82′ Κίτσος), Κωστής, Κωνσταντόπουλος, Κουτσογούλας, Κουρφαλίδης, Μεταξάς (82′ Μουζακίτης), Δαρέλας (58′ Μπακούλας), Νιάρχος, Ζουγλής (58′ Καλοσκάμης), Κούτσιας (68′ Τζίμας).
- Η προφητική ατάκα του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Το να πεθάνεις στο γήπεδο είναι το πιο όμορφο πράγμα…»
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έφυγε» ο Ντούσαν Βουγιόσεβιτς
- Το μήνυμα του Ταρέμι για την εκεχειρία στον πόλεμο: «Να ζήσει το Ιράν»
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague
- Το πανό-σπόντα των οπαδών της Ζαλγκίρις και η… ιδιαίτερη απάντηση της Ντουμπάι (pics)
- Οι διαιτητές της 37ης αγωνιστικής – Ο Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Βαλένθια
- Το συγκινητικό «αντίο» του Πίρλο στον Λουτσέσκου: «Με μεγάλωσες σαν γιο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)














































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442