Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επιχειρεί να στερήσει την πρόσβαση στις παραλίες της Αττικής
Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η Νέα Αριστερά θα στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων και της δημοτικής αρχής Σαρωνικού για την υπεράσπιση του δικαιώματος πρόσβασης στην παραλία
Τον δήμαρχο Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου και μέλη του συντονιστικού αγώνα για ελεύθερες παραλίες συνάντησε χθες Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Νέας Αριστεράς στη Βουλή ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Αλέξης Χαρίτσης.
Κεντρικό ζήτημα στην ατζέντα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς, «ήταν η μεθόδευση της κυβέρνησης μέσω της ΕΤΑΔ να περιφράξει το ελεύθερο κομμάτι της παραλίας του Λαγονήσιου».
«Η Νέα Αριστερά θα είναι στο πλευρό των κατοίκων, στο πλευρό της δημοτικής αρχής»
Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η Νέα Αριστερά θα στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων και της δημοτικής αρχής για την υπεράσπιση του δικαιώματος πρόσβασης στην παραλία για τους πολίτες με πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των κατοίκων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Πέτη Πέρκα και η βουλεύτρια Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Θεανώ Φωτίου.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
«Η κυβέρνηση επιχειρεί να στερήσει την πρόσβαση στις παραλίες της Αττικής»
Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε πως «με τους πολίτες και την αυτοδιοίκηση που δίνει έναν μεγάλο αγώνα για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία στο Λαγονήσι, σε μια από τις ελάχιστες ανάσες για τους ανθρώπους σε αυτή την πόλη».
Συνέχισε λέγοντας πως «η κυβέρνηση μέσω της ΕΤΑΔ ετοιμάζεται να περιφράξει το ελεύθερο κομμάτι της παραλίας, με κόλπα, μεθοδεύσεις και παρατυπίες, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα».
Κατά τον ίδιο ακολουθείται η ίδια μέθοδος παντού. «Λεηλασία της φύσης, καταπάτηση των δικαιωμάτων που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα για το χατίρι των εκλεκτών φίλων του κ. Μητσοτάκη και του συστήματος εξουσίας του», ανέφερε.
Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση κατήργησε το αυτονόητο δικαίωμα της καλοκαιρινής ανάπαυλας: τις διακοπές. Τώρα επιχειρεί να τους στερήσει και την πρόσβαση στις παραλίες της Αττικής».
Καταληκτικά ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε πως «ξεκαθάρισα χθες στον κ. Παπαχρήστου- τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την αναλυτική ενημέρωση και τη συνεργασία που δεδομένα θα έχουμε- αλλά και από το βήμα της Βουλής νωρίτερα σήμερα: Δεν θα το επιτρέψουμε. Η Νέα Αριστερά θα είναι στο πλευρό των κατοίκων, στο πλευρό της δημοτικής αρχής. Θα είμαστε δίπλα σε αυτό τον αγώνα. Και στη Βουλή και στα κινήματα».
Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Αλέξη Χαρίτση:
- Βanda Entopica: Καταγγέλει τον δήμαρχο της Φλώρινας για απειλές, επειδή τραγούδησε Σλάβικα
- Καλιφόρνια: Τρεις νεκρούς άφησε πίσω της η σαρωτική καταιγίδα
- Από τον Φόντεν στον Ρόδρι: Τα «αστέρια» της Premier League που «κατέρρευσαν» χρηματιστηριακά στο 2025 (pic)
- Ιαπωνία: Επίθεση με μαχαίρι σε εργοστάσιο – Τουλάχιστον 15 τραυματίες, συνελήφθη ο δράστης
- Από τα μπαχαρικά μέχρι τον έρωτα, τα πιο τρελά γκάτζετ που έφερε το 2025 στον κόσμο της τεχνολογίας
- Από την UEFA στη Νότια Αμερική: και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο υιοθετεί το Financial Fair Play
- Άρης Μουγκοπέτρος: Στα δικαστήρια της Τρίπολης μετά τη μήνυση της συζύγου του – «Αισθάνθηκε ότι απειλείται» λέει ο δικηγόρος της
- Havaianas – Και για ποιον λόγο, παρακαλώ, η Δεξιά μποϊκοτάρει τις αγαπημένες σαγιονάρες της Βραζιλίας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)

















































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442