Ανδρουλάκης: Το 60% της αποχής στις ευρωεκλογές ήταν μήνυμα απελπισίας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια, στην Ημαθία, όπου απευθύνθηκε στους πολίτες
Στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής εστίασε την ομιλία του στην Αλεξάνδρεια, στην Ημαθία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε τη, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτυχία της κυβέρνησης με «έναν ΟΠΕΚΕΠΕ της διαφθοράς που άλλαξε πέντε προέδρους επί Νέας Δημοκρατίας. Σας κοροϊδεύουν με τις επιδοτήσεις και προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους με το επιχείρημα ότι «φταίει η Ευρώπη». Όμως εν τέλει αποδείχτηκε ότι τέθηκε υπό ευρωπαϊκή εποπτεία ο ΟΠΕΚΕΠΕ, διότι είναι ανίκανος να μοιράσει τις επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις».
«Άνοιγμα κλειστών κατοικιών με παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες»
Επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.
Ως προς τη στεγαστική κρίση, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν προγράμματα κοινωνικών κατοικιών καθώς και «άνοιγμα κλειστών κατοικιών με παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες όπως μηδενικό ΕΝΦΙΑ για να τα εντάξουν στη συνέχεια σε δεξαμενές κοινωνικών κατοικιών με χαμηλά ενοίκια».

Στιγμιότυπο από την παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Αλεξάνδρεια
«Ολιγοπώλιο στην εμπορία τροφίμων, την ενέργεια και τις τράπεζες».
Αναφερόμενος στην ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «η Τράπεζα της Ελλάδας προσδιορίζει τέσσερις τομείς με ολιγοπώλια. Ολιγοπώλιο στην ιδιωτική υγεία όπου δύο οικονομικά συμφέροντα κατέχουν το 76% των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας. Ολιγοπώλιο στην εμπορία τροφίμων, την ενέργεια και τις τράπεζες».
Τέλος, σχετικά με το πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, τόνισε ότι «το 60% της αποχής των ευρωεκλογών ήταν μήνυμα απελπισίας. Δεν είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε με τυχοδιωκτικό τρόπο την απελπισία του λαού, αλλά για να δείξουμε τον δρόμο των υπαρκτών λύσεων και της υπευθυνότητας. Να κάνουμε την πατρίδα μας ανθεκτική, ισχυρή και τον λαό μας περήφανο».
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)




















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442