Κορινθία: Συμμορία διαρρηκτών «πολιορκεί» οικογένεια τουριστών – Καρέ-καρέ η στιγμή της εισβολής
Αδιαφορώντας για την παρουσία της οικογένειας, σπάνε όλα τα τζάμια περιμετρικά του σπιτιού και εισβάλλουν σε αυτό - Έφυγαν με λεία 1.500 ευρώ και χρυσαφικά
Εικόνες βγαλμένες από ταινία τρόμου βίωσε μία οικογένεια Γερμανών τουριστών στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας, όταν στο σπίτι τους εισέβαλε μία συμμορία διαρρηκτών.
Ολα συνέβησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/08), όταν συμμορία ληστών «μπούκαρε» επιθετικά στο κατάλυμα όπου διέμενε μία πενταμελής οικογένεια τουριστών από τη Γερμανία, καθώς προσπάθησαν να εισβάλουν στο σπίτι σπάζοντας με σφυρί τα πέντε παράθυρα περιμετρικά του σπιτιού, για να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό.
Τελικά, οι νεαροί διαρρήκτες κατάφεραν να εισβάλουν σε αυτό και να αρπάξουν τα χρήματα της οικογενείας τουριστών, παρά τις προσπάθειες του πατέρα να τους αποτρέψει και να προστατέψει τα τρία παιδιά του.
Το χρονικό του απόλυτου τρόμου
Οι νεαροί επιχειρούν να μπουν από το παράθυρο και δίνεται μάχη. Ο πατέρας κρατάει την πόρτα του δωματίου κλειστή, ο μεγάλος γιος -13 ετών- τραβάει βίντεο, ενώ το μωρό κλαίει.
Τους προειδοποιεί ότι θα καλέσει την Αστυνομία και του απαντούν με απρεπείς χειρονομίες. Καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους ενώ πετούν αντικείμενα. Είναι άγνωστο πόσοι βρίσκονται πίσω από το παραβιασμένο παράθυρο.
Οι νεαροί διαρρήκτες παραβιάζουν το αυτοκίνητο και την αποθήκη που βρίσκονται έξω από το σπίτι και εμπλουτίζουν την εργαλειοθήκη τους με τσάπες, φτυάρια και ξύλα, «όπλα» στη μάχη τους προκειμένου να εισβάλουν στο σπίτι.
Οι νεαροί δεν είναι διατεθειμένοι να φύγουν με άδεια χέρια. Σπάνε τα παράθυρα με μανία, τα τζάμια πετάγονται.
Η οικογένεια τηλεφωνεί και ζητά από έναν φίλο που βρίσκεται στην Αθήνα να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Το σπίτι όμως είναι απόμερο και χρειάζεται χρόνος για να το εντοπίσουν.
«Τη στιγμή που χτύπαγαν τα τζάμια και χτυπάγανε τα παράθυρα, με πήρε τηλέφωνο ο φίλος μου από εκεί και μου λέει γίνεται αυτό και αυτό. Από το σπίτι μου πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και ήμουν κι εγώ με τους αστυνομικούς στο τηλέφωνο. Και τη στιγμή που το βρήκανε, εξαφανιστήκαν και αυτοί».
Με γεμάτες τσέπες έφυγαν οι διαρρήκτες – Άρπαξαν 1.500 ευρώ και χρυσαφικά
Τους έδωσαν 1.500 ευρώ προκειμένου να απομακρυνθούν, όμως δεν τους έφτασαν, ήθελαν και χρυσαφικά. Στο άκουσμα των περιπολικών οι νεαροί εξαφανίστηκαν.
«Πήραν αυτά τα 1.500 ευρώ. Θέλανε χρυσαφικά, πιστεύανε ότι υπάρχουν κι άλλα λεφτά. Εννοείται ότι φοβήθηκαν πάρα πολύ».
Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή με την Αστυνομία να μην μπορεί να συλλάβει τα μέλη της συμμορίας.
Η οικογένεια των Γερμανών που επιλέγει κάθε χρόνο την Ελλάδα, επέστρεψε στη Γερμανία με την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών να συνεχίζεται.
Μέχρι στιγμής, τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί για την επίθεση στο σπίτι των τουριστών, αλλά σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τα άτομα ήταν περισσότερα.
Το MEGA στο σπίτι όπου βίωσε τον απόλυτο τρόμο η οικογένεια
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
- Oil Prices Surge Amid Escalating Middle East Tensions
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Τη… διέλυσε με σούπερ δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ
- Εκκληση Πακιστάν σε Τραμπ να παρατείνει ο Τραμπ το τελεσίγραφο κατά δύο εβδομάδες – «Θα απαντήσουμε σύντομα», λέει ο Λευκός Οίκος
- Κάτι αλλάζει στο Google Photos – Το «μαγικό» κουμπί για τις φωτογραφίες
- Η «comfort zone» των παικτών, η αλήθεια του Champions League η αντίθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Στουρνάρας: Πρόταση ΤτΕ για «μαχαίρι» σε 1.236 φοροαπαλλαγές 22,8 δισ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442