Στο «Αλεξάνταρ Νίκολιτς» θα δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια της στην EuroLeague η Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη νέα σεζόν (2024/25), καθώς η διοργανώτρια ενέκρινε τα αιτήματα των Ισραηλινών.
Τόσο η Χάποελ Ιερουσαλήμ, όσο και η Χάποελ Τελ Αβίβ θα φιλοξενηθούν στη «Σάμοκοβ Αρένα» της Βουλγαρίας για τους αγώνες στο πλαίσιο του EuroCup, ενώ η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ και θα γνωστοποιήσει νέες αποφάσεις, όταν υπάρξουν νέες πολιτικές εξελίξεις και επέλθει η κανονικότητα στη χώρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague:
«Η Euroleague Basketball ενέκρινε τους εναλλακτικούς χώρους όπου οι ισραηλινές ομάδες θα μπορούν να παίζουν τους εντός έδρας αγώνες τους το 2024-25, εάν η αδυναμία φιλοξενίας αγώνων στο Ισραήλ λόγω της τρέχουσας κατάστασης συνεχιστεί.
Η Maccabi Playtika Tel Aviv πρότεινε να φιλοξενήσει όλους τους εντός έδρας αγώνες της στο Aleksandar Nikolic Hall στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, ενώ η Hapoel Bank Yahav Jerusalem και η Hapoel Shlomo Tel Aviv πρότειναν να παίξουν τους εντός έδρας αγώνες τους στο Samokov Arena στο Σάμοκοβ της Βουλγαρίας.
Οι ισραηλινές ομάδες έπαιξαν τους εντός έδρας αγώνες τους την περασμένη σεζόν σε εναλλακτικούς χώρους, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προέρχονται από τη συνεχιζόμενη ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή, με στόχο πάντα να επιτευχθεί η ασφάλεια και η ευημερία των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων.
Η Euroleague Basketball θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, παραμένοντας σε επαφή με όλα τις εμπλεκόμενες πλευρές και θα ανακοινώσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις σχετικά με τις παραπάνω αποφάσεις σε περίπτωση που η κατάσταση στην περιοχή επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς».
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,
Με τον Κώστα Σλούκα να έχει 26 πόντους και να μοιράζει 9 ασίστ, ο Παναθηναϊκός, έστω και λίγο... αγχωτικά, έφυγε νικητής από τη Γαλλία (78-79 τη Βιλερμπάν) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.
Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και κόντρα στη Ντουμπάι BC (95-92 στο Βελιγράδι) για την 25η αγωνιστική. Ήταν η 4η σερί νίκη των Σέρβων, έχοντας κορυφαίους τους Νουόρα και Ιζουντού.