Υπόθεση Φρέντι Μπελέρη: Παραμένει κρατούμενος – Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο χρόνια για τον Φρέντι Μπελέρη.
Το ειδικό δικαστήριο SPAK έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο Ευρωβουλευτή Φρέντι Μπελέρη.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο χρόνια για τον Φρέντι Μπελέρη.
Πρωτόδικα ο Φρέντι Μπελέρης είχε καταδικαστεί σε 24 μήνες φυλάκιση και παραμένει κρατούμενος από τις 12 Μαΐου 2023, κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία.
«Απόφαση ντροπή» για τον Φρέντι Μπελέρη
Ο Γολγοθάς σήμερα επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο, δήλωσε ο γιος του Φρέντη Μπελέρη που μίλησε για «απόφαση ντροπή» και «δίκη παρωδία».
Η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα Κωνσταντίνα Καμίτση δήλωσε: «Με τη σημερινή απόφαση ολοκληρώθηκε η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου από την αλβανική δικαιοσύνη. Δυστυχώς, πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, όπως η παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, η μη παροχή της δυνατότητας να ορκιστεί δήμαρχος, η παρατεταμένη προφυλάκιση, η υπερβολική ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα.
Παρά την επιθυμία του λαού της Χειμάρρας, ο δήμος διοικείται εδώ και ένα χρόνο από πρόσωπα που δεν εξελέγησαν από τον λαό της Χειμάρρας.
Προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η τήρηση του κράτους δικαίου και η προστασία των εθνικών μειονοτήτων που συνιστούν και θεμελιώδεις αρχές.
Ο κ. Μπελέρης είναι πλέον εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, είναι απόλυτη δημοκρατική απαίτηση οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές να μπορούν να παρίστανται στις εργασίες του ευρωκοινοβουλίου, αρχής γενομένης από την Ολομέλεια μέσα στον Ιούλιο».
Ο πρόεδρος του κόμματος Ομόνοια, Βαγγέλης Ντούλες, δήλωσε: «Προειλημμένη απόφαση, δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση για αυτό. Δεν υπάρχει δικαστική απόφαση, αλλά προσωπική βεντέτα του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας. Κι αυτή προσωπική βεντέτα έχει μετατραπεί σε θεσμική».
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)























![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442