Μάρτιν Σκορσέζε: Επιστρέφει στα πάτρια και ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τα αρχαία ναυάγια στη Μεσόγειο
Πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα
Ένα νέο κινηματογραφικό πρότζεκτ ετοιμάζει ο Μάρτιν Σκορσέζε.
Μάλιστα τα γυρίσματα θα γίνουν στη μικρή πόλη από την οποία κατάγεται η οικογένειά του σπουδαίου σκηνοθέτη.
Ο Σκορσέζε σχεδιάζει ένα ντοκιμαντέρ για τα αρχαία ναυάγια στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Πού θα γίνουν τα γυρίσματα
Το ντοκιμαντέρ θα τον μεταφέρει στην Πολίτσι Τζενερόζα, μια μικρή πόλη στο νησί της Σικελίας, όπου γεννήθηκαν ο παππούς και η γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα του.
Το ντοκιμαντέρ φέρεται να βασίζεται σε έρευνα της αρχαιολόγου και καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Κράνφιλντ στην Αγγλία, Λίζα Μπριγκς. Η Μπριγκς ειδικεύεται στη χρήση ανάλυσης DNA και άλλων εργαλείων σε διάφορα τεχνουργήματα που εντοπίστηκαν σε τοποθεσίες ναυαγίων και ανακαλύπτει νέες πληροφορίες για την αρχαία ιστορία του θαλάσσιου εμπορίου.
Στο ντοκιμαντέρ αναμένεται να αναδεικνύονται λεπτομέρειες για τα πλοία και το φορτίο τους και να παρουσιάζονται οι ιστορίες των επιβαινόντων ναυτικών.
Όπως αναφέρει το Variety, ο περιφερειακός σύμβουλος της Σικελίας για την πολιτιστική κληρονομιά, Φραντσέσκο Πάολο Σκαρπινάτο δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA: «Χαιρετίσαμε την πρωτοβουλία με ενθουσιασμό».
Διευκρίνισε επίσης πώς οι αρχές της Σικελίας θα διαθέσουν όλους τους σχετικούς χώρους και τα αρχαιολογικά πάρκα στον σκηνοθέτη.
Πότε ξεκινούν
Σύμφωνα με το Variety, το ντοκιμαντέρ θα γυριστεί γύρω από τις ακτές της Σικελίας, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού Τράπανι, της αρχαίας Φοινικικής αποικίας Μότσια και της μικρής πόλης Πολίτσι Τζενερόζα. Η ορεινή κωμόπολη με πληθυσμό λίγο περισσότερο από 3000 κατοίκους, είναι η γενέτειρα των παππούδων του Σκορσέζε, της Τερέζας και του Φραντσέσκο.
Η Πόλιτσι Τζενερόζα είναι επίσης η γενέτειρα του συνιδρυτή των Dolce & Gabbana Ντομένικο Ντόλτσε. Λίγα είναι γνωστά για την ημερομηνία κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ, ωστόσο, ορισμένες πηγές αποκάλυψαν στο Variety ότι «τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι» και ότι στην ομάδα παραγωγής θα είναι Τσαντ Βέρντι της ταινίας «The Irishman».
Ο Σκορσέζε θα είναι παραγωγός του ντοκιμαντέρ μέσω της Sikelia Productions μαζί με το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Σικελίας.
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)















































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442