Βροχές και καταιγίδες έρχονται την Παρασκευή
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ
Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες αναμένονται για αύριο, Παρασκευή, τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα, με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή.
Στα ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και το Ιόνιο.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Στη Θράκη σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι με βελτίωση το βράδυ.
- Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στα ορεινά και το βράδυ και στα νησιά του Ιονίου (από τη Λευκάδα και νοτιότερα).Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα ηπειρωτικά.
- Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
- Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές με τοπικές βροχές ή όμβρους.
- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
- Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολκοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Σποράδες το πρωί πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
- Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και το μεσημέρι – απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι .
- Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
- Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι έως 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442