Η πρώτη πρόκριση σε νοκ άουτ φάση του Champions League μετά την εποχή Μέσι είναι γεγονός για την Μπαρτσελόνα. Όπως και το 2020 έτσι και τώρα οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν επί της Νάπολι (3-1) παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Κάπως έτσι το σύνολο του Τσάβι θα βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής (15/3), η οποία θα διεξαχθεί στη Νιόν.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά το ματς μιας και Φέρμιν Λόπεζ στο 15′ και Κανσέλο στο 17′ έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα τους με τους Ισπανούς κάπως έτσι να γίνονται το απόλυτο «αφεντικό» του ζευγαριού.
Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν και με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα μείωσαν με τον Ραχμάνι, μπαίνοντας έτσι ξανά στην διεκδίκηση της πρόκρισης.
Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Οι «παρτενοπέι» είχαν τις στιγμές τους ώστε να στείλουν το ματς στην παράταση, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα. Έτσι ότι δεν κατάφερε η πρωταθλήτρια Ιταλίας το πέτυχε ο Λεβαντόφσκι στο 83′ ο οποίος έκανε το 3-1 και «σφράγισε» την πρόκριση της Μπαρτσελόνα.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ η Λίβερπουλ έφτασε πέρασε με 4-1 τη Μπάρνσλεϊ και προκρίθηκε στον 4ο γύρο γύρο του FA Cup και θα αντιμετωπίσει τη Μπράιτον. Τα ζευγάρια του 4ου γύρου.
Η μεγάλη ισπανική εφημερίδα εξηγεί πως η Ρεάλ οδηγήθηκε στην απομάκρυνση του Τσάμπι Αλόνσο από την τεχνική της ηγεσία: «Η απόλυσή του ήταν ουσιαστικά προδιαγεγραμμένη μετά την ήττα-σοκ από τη Θέλτα».