Δημοσκόπηση: «Πέφτουν» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – Ανησυχητική ενίσχυση «δεξιά της δεξιάς»
Η πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, το άθροισμα των 3 κομμάτων του Κοινοβουλίου που κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ., το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και η παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα, στο μικροσκόπιο νέας δημοσκόπησης.
Χωρίς εκπλήξεις αλλά με ενδιαφέροντα στοιχεία η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για τις ευρωεκλογές και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Στη έρευνα κοινής γνώμης για λογαριασμό του Action 24 η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη παρά το γεγονός πως παρουσιάζει κάμψη στα ποσοστά της. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν αποκομίζουν οφέλη από τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος κάτι που δεν συμβαίνει με τα κόμματα που κινούνται από την άκρα Δεξιά μέχρι τη… «Δεξιά του Κυρίου».
Στη νέα έρευνα, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία κυριαρχεί με 33,9%. Από εκεί και πέρα μεγάλη μάχη θα δοθεί για τη δεύτερη θέση με το ΠΑΣΟΚ να έχει ένα μικρό «αέρα» σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να ακολουθεί.
Συγκεκριμένα:
- ΝΔ 33,9%
- ΣΥΡΙΖΑ 11,9%
- ΠΑΣΟΚ 13,9%
- ΚΚΕ 10,1%
- Ελληνική Λύση 10,2%
- Σπαρτιάτες 2,7%
- Πλεύση Ελευθερίας 3,5%
- Νίκη 4,2%
- ΜέΡΑ25 2,6%
- Νέα Αριστερά 3,3%
- Άλλο 3,7%
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
Η δημοσκόπηση «μετρά» και τις απόψεις των ερωτηθέντων για το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι συμμετέχοντες, απαντώντας στο «Πόσο ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ το Συνέδριο» κατά 59,9% απαντούν ΚΑΘΟΛΟΥ, 16,5% ΛΙΓΟ, 10,7% ΑΡΚΕΤΑ και το 4,3% ΠΟΛΥ.
Στο ερώτημα αν «η απόφαση να μη γίνουν εσωκομματικές εκλογές ενδυνάμωσε τον Στέφανο Κασσελάκη» οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν:
- Ναι & Μάλλον Ναι 80%
- Όχι & Μάλλον Όχι 18,5%
Σε ερώτημα αν «θα συνεχιστούν τα φαινόμενα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ» οι απαντήσεις είναι:
- ΝΑΙ 35,2%
- ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 40,3%
- ΟΧΙ 10,8%
- ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 10,3%
Για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα
Στο ερώτημα αν η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα βοήθησε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν:
- ΝΑΙ 20,2%
- ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 13,3 %
- ΟΧΙ 42%
- ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 19%
Στο σύνολο του δείγματος απαντούν:
- ΝΑΙ 11,8%
- ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 13,2%
- ΟΧΙ 46,5%
- ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 20,2%
Ανάλογα δημοσκοπικά ευρήματα

Σταθερό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ και στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Ωστόσο, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια.
Για τις επικείμενες ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 28%, το ΠΑΣΟΚ 9,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8,8%, ενώ και εδώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση με 7,5% και στην πέμπτη το ΚΚΕ με 7%.
Ακολουθεί η Νίκη με 3% και τα υπόλοιπα κόμματα μένουν εκτός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (69,9%) κρίνει πως η κυβέρνηση έχει λάβει λιγότερα μέτρα από αυτά που της επιτρέπει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Το 18,8% θεωρεί πως έλαβε όσα μέτρα μπορούσε ανάλογα με την κατάσταση της οικονομίας και μόνο ένα 5,4% πιστεύει ότι έλαβε περισσότερα μέτρα.
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442