Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Συνεχής η φθορά της ΝΔ λόγω ακρίβειας - Δεν πιστεύουν στην Εξεταστική για τα Τέμπη

Δημοσκόπηση: Συνεχής η φθορά της ΝΔ λόγω ακρίβειας – Δεν πιστεύουν στην Εξεταστική για τα Τέμπη

Παραμένει πρώτη η ΝΔ στη νέα δημοσκόπηση της MRB, αλλά «αιμορραγεί» από τα δεξιά της

Σταθερό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open.

Ωστόσο, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια που συνεχίζει να «καλπάζει» και, παράλληλα, φαίνεται να «αιμορραγεί» από τα δεξιά του, αφού ανεβαίνει δημοσκοπικά η Ελληνική Λύση, εισπράττοντας προφανώς τις προτιμήσεις των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της ΝΔ, λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η ΝΔ είναι πρώτη με ποσοστό 29%, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 11,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος με 10,1%.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση με 7,8% και στην πέμπτη το ΚΚΕ με 7%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Αριστεράς (2,4%) μένουν εκτός Βουλής.

Με αναγωγή επί των έγκυρων ψήφων, η ΝΔ καταγράφει 37,2%, το ΠΑΣΟΚ 14,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, ενώ ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 10%, το ΚΚΕ με 9%, η Νίκη με 3,2%, η Νέα Αριστερά με 3,1% και η Πλεύση Ελευθερίας που μπαίνει οριακά στη Βουλή με 3%.

Ανάλογη είναι η εικόνα και για τις επικείμενες ευρωεκλογές, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 28%, το ΠΑΣΟΚ 9,7% και τον ΣΥΡΙΖΑ 8,8%, ενώ και εδώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση με 7,5% και στην πέμπτη το ΚΚΕ με 7%.

Ακολουθεί η Νίκη με 3% και τα υπόλοιπα κόμματα μένουν εκτός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα ποσοστά των κομμάτων, με αναγωγή επί των έγκυρων, διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 36,2%, ΠΑΣΟΚ 12,5%, ΣΥΡΙΖΑ 11,4%, Ελληνική Λύση 9,7%, ΚΚΕ 9% και Νίκη 3,9%.

Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6% και η Νέα Αριστερά με 3,1%.

Ακρίβεια το μεγαλύτερο «αγκάθι» – Δεύτερη η Υγεία

Οι πολίτες συνεχίζουν να κατατάσσουν την ακρίβεια ως το σημαντικότερο πρόβλημα στη ζωή και την καθημερινότητά της, σε ποσοστό που βγάζει… κυβέρνηση (53,5%).

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ο τομέας της Υγείας, μετά το νόμιμο «φακελάκι» στα απογευματινά χειρουργία, που καθιέρωσε η κυβέρνηση, και την εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ, κρίνεται ως το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα των Ελλήνων με 31,3%.

Την ίδια ώρα και λίγα 24ωρα πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (69,9%) κρίνει πως η κυβέρνηση έχει λάβει λιγότερα μέτρα από αυτά που της επιτρέπει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Το 18,8% θεωρεί πως έλαβε όσα μέτρα μπορούσε ανάλογα με την κατάσταση της οικονομίας και μόνο ένα 5,4% πιστεύει ότι έλαβε περισσότερα μέτρα.

Καμία πίστη στο έργο της Εξεταστικής για τα Τέμπη

Στο μεγάλο θέμα της ημέρας, ένα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση εκφράζουν την απαισιοξία τους, σε ποσοστό 74,5%, στο ερώτημα αν η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θα ρίξει φως στα πραγματικά αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και θα αποδώσει ευθύνες.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024