Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη από τον ξαφνικό θάνατο του Γιώργου Στιβακτάκη.
Ο γνωστός λυράρης από τα Βορίζια του Ηρακλείου βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, το πρωί της Παρασκευής (23/2), με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι «έφυγε» από ανακοπή καρδιάς.
Ο 66χρονος καταγόταν από μουσική οικογένεια, καθώς δύο ακόμα από τα αδέλφια του -ο Χρήστος και ο Νίκος- είναι σπουδαίοι λαγουτιέρηδες. Ο πατέρας τους, ο Στάθης, ήταν πρωτοχορευτής σε συγκρότημα των Βοριζιών.
Η συνεργασία των αδερφών άρχισε από την δεύτερη δισκογραφική δουλειά «Κρητική Κομπανία»
Το 1981 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Στιβακτάκη «Δικάστικα να σ΄Αγαπώ».
Η συνεργασία των αδερφών άρχισε από την δεύτερη δισκογραφική δουλειά «Κρητική Κομπανία», σε συνεργασία με τον συγχωριανό τους Μανώλη Φαραγκουλιτάκη, στην Ασκομαντούρα, και το θιαμπόλι.
Στις επόμενες δισκογραφικές δουλειές συνεργάζονται με άλλους Κρητικούς καλλιτέχνες, αλλά και με άλλους καλλιτέχνες εκτός Κρήτης.
Η δισκογραφία του
1981: «Δικάστηκα να σ΄αγαπώ» (Γιώργης Στιβακτάκης)
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».