Εκτός Αυστραλιανού Οπεν ο Ράφα Ναδάλ! Ο τραυματισμός που αποκόμισε στην πρόσφατη ήττα του από τον Τζόρνταν Τόμπσον στο Μπρισμπέιν δεν του επιτρέπει να είναι στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από το πρώτο τουρνουά γκραν σλαμ της χρονιάς.
Στην ανακοίνωσή του στο Twitter αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα στο Μπρισμπέιν είχα ένα μικρό μυϊκό πρόβλημα που όπως γνωρίζετε με έκανε να ανησυχήσω. Μόλις έφτασα στη Μελβούρνη είχα την ευκαιρία να κάνω μαγνητική τομογραφία που έδειξε μικρορήξη σε έναν μυ, όχι στο ίδιο μέρος όπου είχα τον τραυματισμό, και αυτό είναι καλό νέο.
Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στο μέγιστο επίπεδο απαιτήσεων σε αγώνες πέντε σετ. Πετάω πίσω στην Ισπανία για να δω τον γιατρό μου, να κάνω θεραπεία και να ξεκουραστώ»
Η προοπτική επιστροφής του Ναδάλ στα κορυφαία τουρνουά μετά από έναν χρόνο απουσίας λόγω τραυματισμού στο ισχίο είχε εκτοξεύσει τον ενθουσιασμό μεταξύ των φίλων του τένις
Στα πρώτα παιχνίδια μετά την επιστροφή του, με αντιπάλους τους Τιμ και Κούμπλερ ήταν εντυπωσιακός.
Το μήνυμα του Ράφα Ναδάλ
«Δούλεψα πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της χρονιάς γι’ αυτή την επιστροφή μου και όπως ανέφερα πάντα ο στόχος μου είναι να είμαι στο καλύτερο επίπεδό μου σε τρεις μήνες. Μέσα στα θλιβερά νέα για μένα που δεν μπόρεσα να παίξω μπροστά στο εκπληκτικό κοινό της Μελβούρνης, αυτά δεν είναι πολύ άσχημα νέα και όλοι παραμένουμε θετικοί με την εξέλιξη της σεζόν. Ηθελα πολύ να παίξω εδώ στην Αυστραλία και είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μερικούς αγώνες που με έκαναν πολύ χαρούμενο και θετικό. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και θα σας δω σύντομα! Ράφα», πρόσθεσε ο σπουδαίος Ισπανός τενίστας.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Δεύτερη αγωνιστική των play-out της Super League και η μάχη της παραμονής περιλαμβάνει τον... τελικό ανάμεσα σε Πανσερραϊκό και Αστέρα, αλλά και ακόμη δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια.
Δεύτερη ημέρα προημιτελικών στο Champions League την Μεγάλη Τετάρτη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε Βαρκελώνη και Παρίσι για δυο σούπερ ευρωπαϊκά ντέρμπι.
Ορεξάτος ήταν ο Ντιέγκο Σιμεόνε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον προημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα και αφού υποκλίθηκε στον... απερχόμενο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντουάν Γκριεζμέν, έπειτα του διαμήνυσε ότι αν σταματήσει να τρέχει θα τον κάνει αλλαγή!
Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας και πλέον έχει πιθανότητες ακόμη και για την τετράδα – Ποια είναι τα σενάρια που δίνουν στους Πράσινους πλεονέκτημα έδρας.