Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η σπουδαιότερη νίκη του Ράφαελ Ναδάλ (vids)

Η σπουδαιότερη νίκη του Ράφαελ Ναδάλ (vids)

Ο Ισπανός πέρασε δύσκολα τον τελευταίο χρόνο, αλλά είναι και πάλι σε θέση να αγωνιστεί – Παίζει στο Μπρίσμπεϊν και προετοιμάζεται για το Αυστραλιανό Οπεν.

Έναν χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Αυστραλιανό Οπεν ο Ράφαελ Ναδάλ είναι έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Ο Ισπανός τενίστας είχε τραυματιστεί στο ισχίο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ για τον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν και χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δώδεκα μήνες για καταφέρει να βρεθεί και πάλι σε θέση να αγωνιστεί. Μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για τον Ράφαελ Ναδάλ, που σκέφτηκε ακόμα και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά το πάθος, το πείσμα και η νοοτροπία νικητή που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια, του έδωσαν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσει.

Ήταν αδύνατο ο Ισπανός τενίστας να αποσυρθεί τραυματίας. Θέλει να αποχαιρετήσει τους θαυμαστές του και την τενιστική κοινότητα… όρθιος.

Αγωνιζόμενος και δίνοντας τα πάντα μέσα στο κορτ. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ναδάλ δούλεψε σκληρά τους τελευταίους μήνες και ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Με χαμηλές προσδοκίες, αλλά με μεγάλη όρεξη και αποφασισμένος να… πουλήσει ακριβά το τομάρι του σε όποιον θελήσει να τον βγάλει νοκ-άουτ.

Το πάθος που βγάζει στις προπονήσεις αποτυπώνει το πόσο πολύ ήθελε να επιστρέψει στα κορτ. Να αγωνιστεί και πάλι. Να νιώσει την αδρεναλίνη να κυλάει στο σώμα του. Σε όλα τα μέρη. Από πάνω μέχρι κάτω. Να βγάλει τα passing shots που τον έχουμε συνηθίσει και να πανηγυρίσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Όπως το passing shot στην προπόνηση που έκανε με τον Ρισάρ Γκασκέ πριν από λίγες ημέρες στην ακαδημία του στην Μαγιόρκα.

Ο Ράφα ξέρει ότι δεν θα βρεθεί ποτέ στο επίπεδο που ήταν πριν τον τραυματισμό του. Όταν ήταν ο «φόβος και ο τρόμος» των αντιπάλων. Όμως, ο Ισπανός σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Για κανέναν. Ακόμα και για τους top-5 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP. Ακόμα και για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Τον παλιόφιλό του. Αυτόν που είχαν δώσει τεράστιες μάχες τα προηγούμενα χρόνια. Μάχες που τους μετέτρεψαν σε θρύλους και έκαναν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να αγαπήσουν το τένις.

Μόνο και μόνο η παρουσία του στην Αυστραλία και η συμμετοχή του στα τουρνουά του swing της Ωκεανίας είναι μια νίκη για τον Ράφαελ Ναδάλ. Η σπουδαιότερη στην καριέρα του, αφού μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν με το… ενάμιση πόδι στη «σύνταξη».

«Νιώθω πολύ καλύτερα απ’ ότι υπολόγιζα πριν από έναν μήνα. Δεν μπορώ να παραπονεθώ και θέλω να απολαύσω την επιστροφή μου στα γήπεδα. Δεν περιμένω πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο, γιατί έχω έναν χρόνο να παίξω και αυτός είναι πολύς καιρός. Γνωρίζω πως θα είναι μια δύσκολη διαδικασία στην αρχή και το μόνο που θέλω είναι να τα δώσω όλα στο γήπεδο και να νιώσω πως είμαι ανταγωνιστικός. Κάνω προπονήσεις σε υψηλή ένταση μόνο για έναν μήνα, οπότε το γεγονός ότι είμαι εδώ από μόνο του είναι μια νίκη», ανέφερε ο Ράφαελ Ναδάλ στη συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά του Μπρίσμπεϊν.

Ο ανταγωνισμός «τρέφει» τον Ισπανό. Πάντα έτσι γινόταν. Ετσι θα γίνει και αυτή τη φορά. «Το κάνω για όλη μου τη ζωή, οπότε είναι αδύνατο να μην μου λείψει η αίσθηση του ανταγωνισμού, το να μπαίνω σε ένα στάδιο γεμάτο φιλάθλους και να ταξιδεύω στα καλύτερα τουρνουά του κόσμου. Αυτό που μου έλειψε περισσότερο είναι το συναίσθημα πως είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και θέλω να απολαύσω αυτή την πρόκληση», τόνισε.

Τα τουρνουά στην Αυστραλία θα είναι ένα καλό τεστ για τον Ράφαελ Ναδάλ, που έχει ως στόχο να βρεθεί στο πικ του στη χωμάτινη σεζόν. «Πρέπει να προσεγγίσω τη διαδικασία αυτή με έναν τρόπο που δεν θα περιμένω τα πράγματα να πάνε καλά από την αρχή. Το κυριότερο είναι να διατηρήσω τη σωστή νοοτροπία, γιατί ο στόχος μου είναι να γίνομαι όλο και πιο ανταγωνιστικός όσο προχωράει η σεζόν», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Ισπανός.

«Δίψα» για τένις

Ο Ράφαελ Ναδάλ τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Αυστραλία και προετοιμάζεται για το τουρνουά του Μπρίσμπεϊν, όπου μάλιστα όπως έγινε γνωστό από την «AS», θα παίξει και στα διπλά, έχοντας ως παρτενέρ του παλιόφιλό του και προπονητή του, Μαρκ Λόπεζ.

Οι δύο τους είχαν αγωνιστεί μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Τώρα, ο Μαρκ Λόπεζ βρίσκεται στο προπονητικό τιμ του Ναδάλ και εκτελεί χρέη προπονητή, βοηθώντας τον Ράφα στην επιστροφή του.

Μέσα από τα μονά και τα διπλά του Μπρίσμπεϊν ο Ιβηρας τενίστας θα έχει την ευκαιρία να βρει αγωνιστικό ρυθμό και να ανεβάσει το επίπεδό του ενόψει του Αυστραλιανού Οπεν. Το πρώτο Grand Slam της φετινής σεζόν, με τον Ράφα να γυρνάει στον… τόπο του εγκλήματος. Εκεί που έχει δύο φορές το βαρύτιμο τρόπαιο.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024