Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το United Cup, ο καθησυχαστικός Τσιτσιπάς και η… έκπληξη με Μπαντόσα (pics)

Το United Cup, ο καθησυχαστικός Τσιτσιπάς και η… έκπληξη με Μπαντόσα (pics)

Η Ελλάδα προετοιμάζεται για το United Cup – Καθησυχαστικός για τον τραυματισμό του ο Τσιτσιπάς, που είναι πιθανό να έχει τριπλή παρουσία στο Αυστραλιανό Οπεν.

Η τενιστική σεζόν ξεκίνησε. Τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκαν οι αναμετρήσεις για το tie της Ισπανίας με την Βραζιλία για την πρώτη φάση του φετινού United Cup και σήμερα θα διεξαχθούν τα αντίστοιχα ματς για τη «μάχη» της Μεγάλης Βρετανίας με την Αυστραλία.

Μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, με τους Στέφανο Τσιτσιπά, Στέφανο Σακελλαρίδη, Πέτρο Τσιτσιπά, Μαρία Σάκκαρη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ να αποτελούν την Team Greece.

Η γαλανόλευκη βρίσκεται στον Β’ όμιλο μαζί με τον Καναδά των Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ (Νο. 17) και Λέιλα Φερνάντες (Νο. 43) και τη Χιλή, από την οποία ξεχωρίζουν οι Νικολάς Τζάρι (Νο. 19) και Ντανιέλα Σεγκέλ (Νο. 662).

Το πρόγραμμα της Ελλάδας

Το πρώτο tie της Ελλάδας θα είναι με τη Χιλή. Το πρώτο ματς θα είναι αυτό ανάμεσα στη Μαρία Σάκκαρη και την Ντανιέλα Σεγκέλ και θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Ιανουαρίου (01:30 ώρα Ελλάδας). Αργότερα, θα ακολουθήσει αυτό του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νίκολας Τζάρι και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το μικτό διπλό. Την Τετάρτη (3/1) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον Καναδά. Στο πρώτο παιχνίδι του tie ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ, σε μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 08:30 ώρα Ελλάδας (το πρωί), ενώ λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι της Μαρίας Σάκκαρη με την Λέιλα Φερνάντες και στη συνέχεια το μικτό διπλό.

Το format

Οι 18 ομάδες που θα λάβουν μέρος έχουν χωριστεί σε 6 ομίλους των τριών. Εκτός από τον όμιλο της Ελλάδας (B), στο Σίντνεϊ υπάρχουν επίσης άλλοι δύο: Αυτός των Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας (D) και ο αντίστοιχος των Κροατίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας (F). Οι άλλοι τρεις όμιλοι θα διεξαχθούν στο Περθ, με τον πρώτο να περιλαμβάνει τις Πολωνία, Ισπανία και Βραζιλία, τον δεύτερο τις ΗΠΑ, Αγγλία και Αυστραλία και τον τρίτο τις Τσεχία, Κίνα και Σερβία. Οι 6 κορυφαίες και τις 2 καλύτερες δεύτερες από κάθε πόλη θα περάσουν στα προημιτελικά. Τα ημιτελικά και ο τελικός θα γίνουν στο Σίντνεϊ.

Στόχος της Ελλάδας είναι να επαναλάβει την περσινή επιτυχία φτάνοντας τουλάχιστον ως τα ημιτελικά.

Αν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη Μαρία Σάκκαρη δεν έχουν κρύψει ότι θέλουν φέτος να οδηγήσουν τη χώρα μας στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Τσιτσιπάς: «Νιώθω καλύτερα, η μέση μου σχεδόν έχει αναρρώσει»

Μπορεί στα παιχνίδια του World Tennis League που πραγματοποιήθηκαν ημέρες στο Άμπου Ντάμπι ο Τσιτσιπάς να έδειξε ορισμένες στιγμές ότι συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση, παρόλα αυτά ο ίδιος δηλώνει ότι νιώθει καλά και έχει σχεδόν αναρρώσει από τον τραυματισμό του, που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τα ATP Finals.

«Νιώθω καλύτερα, είμαι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι πριν. Η μέση μου σχεδόν έχει αναρρώσει. Μια καλή preseason έχει ξεκινήσει, είμαι έτοιμος να ξεκινήσω τη σεζόν του 2024. Ελπίζω να έχω υγεία, ελπίζω να έχω μια καλή και χαρούμενη σεζόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελληνας τενίστας και έθεσε ως στόχο για το 2024 ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά και έναν τίτλο Grand Slam. «Προφανώς θέλω να φέρω ένα ολυμπιακό μετάλλιο στην πατρίδα μου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Όπως και ο Grand Slam τίτλος. Φυσικά για να μπορέσω να τα πετύχω αυτά θα πρέπει να μείνω υγιής, γιατί υπήρξαν φορές σ’ αυτή τη σεζόν που δεν μπορούσα να παίξω στο 100% μου», τόνισε ο συμπατριώτης μας.

Διπλά με Πέτρο και… Μπαντόσα!

Μέσα από τα παιχνίδια του United Cup ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει να βρει ρυθμό και να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το Αυστραλιανό Οπεν. Το πρώτο Grand Slam του 2024 (14/1 – 28/1). Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό εκτός από τα μονά, θα αγωνιστεί και στα διπλά έχοντας ως παρτενέρ του τον αδερφό του Πέτρο.

Τα δύο αδέρφια βρίσκονται στη 32η θέση της entry list και έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στο κυρίως ταμπλό. Αυτή θα είναι η έκτη διαδοχική τους παρουσία σε ένα Slam, αφού από το US Open του 2022 δεν έχουν απουσιάσει από κανένα major τουρνουά.

Εκτός από το διπλό με τον Πέτρο, ο Στέφανος είναι πολύ πιθανό να παίξει και στα μικτά διπλά, έχοντας ως παρτενέρ του την σύντροφό του, Πάουλα Μπαντόσα. Εάν συμβεί αυτό, ο Ελληνας τενίστας θα παίξει έχει τριπλή παρουσία στο Αυστραλιανό Οπεν του 2024.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024