Πειραιάς: Εκτεταμένες ζημιές στον Πειραιά μετά την έκρηξη – «Καταστροφή» λέει ιδιοκτήτρια καταστήματος
Εξερράγη εκρηκτικός μηχανικός που τοποθετήθηκε στην είσοδο πολυκατοικίας τα ξημερώματα.
Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα στην οδό Φίλωνος στον Πειραιά. Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.
Ειδικότερα, εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε σε πολυκατοικία στην οποία στεγάζονται δικηγορικά γραφεία και άλλες εταιρείες, κοντά στα δικαστήρια του Πειραιά, εξερράγη, με αποτέλεσμα να καταστρέψει ολοσχερώς κατάστημα υποδημάτων, που βρισκόταν στο ισόγειο.
Η ιδιοκτήτρια, μιλώντας στο Mega δήλωσε συντετριμμένη.
«Έχουμε καταστραφεί. Περιμέναμε τις γιορτές για να δουλέψουμε και τώρα η ζημιά είναι ολοκληρωτική».
Όπως είπε η γυναίκα, και το 2020 είχαν βάλει γκαζάκια στην είσοδο της ίδια πολυκατοικίας, χωρίς ωστόσο, τα τωρινά καταστροφικά αποτελέσματα.

Ολοκληρωτική καταστροφή σε κατάστημα υποδημάτων μετά την έκρηξη
«Άκουσα έναν θόρυβο γιατί το σπίτι μου είναι κοντά αλλά δεν σκέφτηκα ότι είναι έκρηξη. Και τότε ένας γείτονας με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε» είπε η ιδιοκτήτρια στην ΕΡΤ.
Έρευνες για τις συνθήκες και τους δράστες
Το σημείο είναι αποκλεισμένο και οι Αρχές κάνουν έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ άγνωστος παραμένει ο στόχος.
Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας και ερευνούν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας αλλά και να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στους δράστες.
Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε δυνάμεις στο σημείο, οι οποίες ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς από την ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού δεν προκλήθηκε πυρκαγιά.
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
- Όταν ο χρόνος σταματά: Τα συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7
- Ιταλία: Το Κάπρι επιβάλλει κανόνες στα γκρουπ των τουριστών από το επόμενο καλοκαίρι
- 08/02/1981: 45 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 (vids+pics)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]
- Φιορεντίνα – Τορίνο 2-2: «Ψυχρολουσία» για τους «βιόλα» στις καθυστερήσεις!
- Στα 5,90μ. «πέταξε» ο Εμμανουήλ Καραλής στο «Fly Athens Indoor»! (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442