H αρχαιότερη, με βάση την επετηρίδα, αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Σωτηρία Ντούνη η οποία στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής συγκέντρωσε τα 4/5 των ψήφων είναι εδώ και λίγη ώρα η νέα πρόεδρος του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου της χώρας.
Η επιλογή της έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από σχετική εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.
Με την επιλογή της κυρίας Ντούνη, όλες οι κορυφές της ηγεσίας της Δικαιοσύνης εκπροσωπούνται από γυναίκες, μετά τον Άρειο Πάγο, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Η νέα πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου γεννήθηκε στο Κορωπί Αττικής το 1961, είναι έγγαμη και έχει δύο παιδιά
Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Πανεπιστημίου Paris VIII στο δημοσιολογικό δίκαιο (DEA).
Διορίστηκε δόκιμη εισηγήτρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 11.7.1989 και προήχθη σε:
-Εισηγήτρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 14.07.1991,
-Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 12.09.1996,
-Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 26.09.2003 και
-Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 13.09.2010.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας