«Όχι» από την Αστυνομία στη διεξαγωγή του ΑΕΚ – Άρης στις 7/12 – Ζητάει αναβολή
Η Αστυνομία ζητάει να αναβληθεί το παιχνίδι του Κυπέλλου, που είναι να διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου, καθώς την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα
Μετά το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, στον… αέρα είναι πλέον και το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 7 Δεκεμβρίου, καθώς η Αστυνομία ζητάει την αναβολή της αναμέτρησης, λόγω της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.
Η Αστυνομία έχει ενημερώσει την ΕΠΟ ότι το διήμερο 6 και 7 Δεκεμβρίου δε μπορεί να διαθέσει αστυνομική δύναμη για τις αναμετρήσεις ΑΕΚ-Άρη και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.
Μάλιστα η Αστυνομία θα ζητήσει την απαγόρευση οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας εντός του λεκανοπεδίου Αττικής.
Η απαγόρευση της Αστυνομίας, έχει να κάνει αφενός με την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, και αφετέρου με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.
Προς αναβολή τα παιχνίδια
Ακόμα, ΑΕΚ και Άρης δεν έχουν επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ, αφού δεν έχει παρθεί η οριστική απόφαση. Όμως η εισήγηση της Αστυνομίας είναι να υπάρξει αναβολή των δύο αυτών αναμετρήσεων καθώς δε μπορεί να εγγυηθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μετά το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός να οδεύει σε αναβολή και το ΑΕΚ-Άρης.
Εάν οι δύο αναμετρήσεις αναβληθούν, που είναι και το πιθανότερο σενάριο τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πιθανό η νέα ημερομηνία που θα βρεθεί για τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ με τον Άρη για τη φάση των «16» του Κυπέλλου να είναι από τον Ιανουάριο και μετά.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
O Nάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις ήρθε πριν λίγες μέρες στον Παναθηναϊκό και στο πρώτο του ντέρμπι »αιωνίων» και τον πρώτο τελικό, έκανε τη διαφορά για τους «πράσινους» με μια εμφάνιση που του χάρισε το βραβείο του MVP.
Ο Χουάντσο Ερναγκόμεθ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, εξηγώντας γιατί σημαίνει πολλά για το τριφύλλι, αλλά και στην κακή περίοδο που προηγήθηκε τον Γενάρη.
Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε μία υπεπολύτιμη νίκη με 2-1 επί της Νιούκαστλ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Premier League κι έτσι μείωσε στο -2 από την πρωτοπόρο, Άρσεναλ.
Η Ατλέτικο νίκησε 4-2 την Εσπανιόλ και εδραιώθηκε στην τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος, με το πρώτο «τρίποντο» για την ομάδα του Σιμεόνε μετά από ένα μήνα.