Έκανε την έκπληξη η Σαχτάρ απέναντι στην Μπαρτσελόνα (1-0) – Μεγάλη νίκη για την Ντόρτμουντ (2-0)
Η Σαχτάρ επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 1-0, σε ένα παιχνίδι που έγινε στο Αμβούργο - Η Ντόρτμουντ νίκησε τη Νιουκάστλ με 2-0 και αύξησε τις πιθανότητές της για πρόκριση στους «16».
Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στη φάση των «16» του Champions League καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τη Σαχτάρ στο Αμβούργο με κατεβασμένα τα χέρια.
Οι Ουκρανοί «σόκαραν» τους Μπλαουγκράνα
Την ίδια ώρα η Ντόρτμουντ ξεπέρασε το εμπόδιο της, κατώτερης των περιστάσεων, Νιουκάστλ με 2-0 στο «Signal Iduna Park».
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μπαρτσελόνα 1-0
Στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα οι Ουκρανοί έφτασαν στο γκολ στο 40′. Ύστερα από μία γλυκιά σέντρα από τα δεξιά του Γκοτσολεϊσβίλι ο Σικάν με βήματα πίσω έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε σε ένα σημείο που ο Τερ Στέγκεν δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Τσάβι έγινε πιο επιθετική αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις απέναντι σε μία καλά οργανωμένη άμυνα των Ουκρανών.
Η Σαχτάρ έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Νιουέρτον στο 87′ αλλά ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Κάπως έτσι οι μπλαουγκράνα έχασαν την ευκαιρία να «σφραγίσουν» την πρόκρισή τους στη φάση των «16» μετά από τέσσερις αγωνιστικές.
Στη Βεστφαλία λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα με 4-0 από τη Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρτμουντ συνήλθε και πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στη Νιουκάστλ. Στο 26′ ο Σάμπιτσερ βρέθηκε στα όρια της μικρής περιοχής από τη δεξιά πλευρά και «έστρωσε» στον Φούλκρουγκ ο οποίος δεν μπορούσε να αστοχήσει κάνοντας το 1-0.
Οι «magpies» δεν έπαιζαν το ποδόσφαιρο που έχουμε συνηθίσει φέτος με αποτέλεσμα να δέχονται ασταμάτητα φάσεις από τους Γερμανούς. Στο δεύτερο 45λεπτο δεν άλλαξε κάτι με την ομάδα του Τέρζιτς να φτάνει και σε δεύτερο γκολ με τον Μπραντ στο 79′.
Η Ντόρτμουντ «χτύπησε» στην αντεπίθεση με τον Καρίμ Αντεγέμι να πετάει την μπάλα μπροστά στον Γερμανό μεσοεπιθετικό και αυτός βρισκόμενος σε θέση τετ α τετ με τον Πόουπ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Έξι χρόνια μετά το Κύπελλο του 2020, η τρομερή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν καταπληκτικό τελικό στη Σεβίλλη και σήκωσε το τρίτο Copa del Rey της ιστορίας της.
Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αταλάντα, παρέμεινε 6η και ισοβαθμεί με την 5η Κόμο, όμως δεν εκμεταλεύτηκε την ήττα της. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους στο -4.