Ένα εύκολο απόγευμα είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Κάρεν Κατσάνοφ, του οποίου επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-4 ), παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά του Paris Masters.
Ο Έλληνας τενίστας έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο σετ, ενώ στο δεύτερο παρότι κάπου στα μέσα έχασε το μομέντουμ που είχε χτίσει, κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή για να επικρατήσει και να περάσει για άλλη μια φορά στους «4» κάποιου τουρνουά.
Κυριάρχησε στο κορτ και πήρε μια άνετη νίκη ο Τσιτσιπάς
Το πρώτο σετ μας επεφύλασσε μόνο ένα μπρέικ και αυτό από τον Τσιτσιπά. Τα τρία πρώτα γκέιμ κύλησαν δίχως εκπλήξεις, όμως στο τέταρτο ο συμπατριώτης μας έφτασε στο πολυπόθητο μπρέικ. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, όμως η δουλειά είχε γίνει, με τον Έλληνα τενίστα να φτάσει στο 1-0 σετ χάρη στο 6-3.
Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά, αλλά με ίδια κατάληξη. Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά κάνοντας μπρέικ στο πρώτο γκέιμ, ενώ μπόρεσε να προηγηθεί με 3-1. Κάπου εκεί όμως ο Κατσάνοφ βρήκε ρυθμό και με τρία σερί γκέιμ (εκ των οποίων ένα μπρέικ) έφερε τα πάνω-κάτω για το 3-4. Ο Στέφανος δεν πτοήθηκε όμως, κράτησε το σερβίς του, και έφτασε στο μπρέικ στο ένατο γκέιμ για να πάρει τη νίκη με το 6-4.
Κόντρα στον Ντιμιτρόφ
Στα ημιτελικά, με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της γαλλικής διοργάνωσης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο Βούλγαρος στο παιχνίδι που άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα, μετά από μια μεγάλη μάχη, απέκλεισε με 2-1 σετ τον Χούμπερτ Χουρκάτς.
Μια ακόμα καλή εμφάνιση από τον Βούλγαρο στη φετινή σεζόν. Ενας εξαιρετικός τενίστας, που αναμένεται να δυσκολέψει πολύ τον συμπατριώτη μας.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Με τον Ελ Κααμπί να «σερβίρει» το πρώτο γκολ της ομάδας του το Μαρόκο ξεπέρασε και το «εμπόδιο» του Καμερούν (2-0) και προκρίθηκε στους «4» του Κόπα Άφρικα, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Αλγερία – Νιγηρία.
Ο Καμερουνέζος χαφ «πάτησε» στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής (9/1) και πλέον θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας έως και το καλοκαίρι, με τη μορφή δανεισμού.