Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Το Τελ Αβίβ χρησιμοποιεί βόμβες λευκού φωσφόρου, θέτει σε κίνδυνο αμάχους, λέει το HRW
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) καταγγέλλει ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες λευκού φωσφόρου στον πόλεμο με τη Χαμάς.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) καταγγέλλει ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες λευκού φωσφόρου στη Γάζα, βάζοντας σε κίνδυνο αμάχους.
Υπενθυμίζεται ότι οι βόμβες λευκού φωσφόρου απαγορεύονται διεθνώς από τη Σύμβαση της Γενεύης του 1980. Η Σύμβαση απαγορεύει ρητά τη χρήση τους ως όπλο.
To HRW καταγγέλλει ότι υπάρχει πολλαπλή χρήση βομβών λευκού φωσφόρου τις τελευταίες ημέρες
Το HRW διεξάγει έρευνες για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό ζήτημα εδώ και ημέρες, ενώ η Μάχα Χουσαΐνι, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης δικαιωμάτων είχε κάνει σχετική ανάρτηση όπου παρουσίαζε βίντεο από τη Γάζα. Η ίδια παραμένει στη Γάζα ωστόσο δεν έχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, όπως αναφέρει ανάρτησή της στο Twitter, την οποία έκανε φίλος της.
Δείτε το βίντεο από τη Γάζα
Israel is using internationally-prohibited white phosphorus in Gaza.
These munitions are an indiscriminate incendiary weapon that ignite on contact with oxygen.
In closed spaces, the toxic fumes can cause asphyxiation & permanent respiratory damagepic.twitter.com/IELyM08JYI
— Maha Hussaini (@MahaGaza) October 12, 2023
Η γνωστή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε πως σε εικόνες από επιχειρήσεις σε Λίβανο και Γάζα, την Τρίτη και την Τετάρτη αντιστοίχως, καταγράφεται πολλαπλή χρήση λευκού φωσφόρου από πυροβολικό πάνω από το λιμάνι της πόλης της Γάζας και δύο αγροτικές τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ και Λιβάνου.
Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ σχετικό γράφημα έχει παρουσιάσει και το Al Jazeera.

Το γράφημα του Al Jazeera για τις βόμβες λευκού φωσφόρου.
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)























![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442