Κολομβία: Ένας από τους χειρότερους δολοφόνους παιδιών κατά συρροή πέθανε στη φυλακή
Γνωστός επίσης ως «Το Κτήνος», ο άνδρας, συνόδευε τις δολοφονίες με πράξεις ακραίας βαρβαρότητας. Έκοβε τα γεννητικά όργανα των θυμάτων του και τα έβαζε μέσα στο στόμα τους.
Ένας από τους χειρότερους δολοφόνους παιδιών κατά συρροή σε όλο τον κόσμο, ο Κολομβιανός Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο, γνωστός επίσης με το προσωνύμιο «το τέρας της Χένοβας», που δολοφόνησε τουλάχιστον 170 ανηλίκους, πέθανε χθες Πέμπτη, εκτίοντας την ποινή του, σε ηλικία 66 ετών, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές.
Φυλακισμένος από το 1999, μετά τη σύλληψή του για απόπειρα απαγωγής παιδιού, πέθανε σε κλινική στο βόρειο τμήμα της χώρας εξαιτίας «πολλαπλών παθολογιών».
Καταδικάστηκε να εκτίσει 835 χρόνια κάθειρξη για τους βιασμούς και τις δολοφονίες τουλάχιστον 170 ανηλίκων, κυρίως αγοριών
Τον Μάιο, κολομβιανά ΜΜΕ ανέφεραν πως έπασχε από καρκίνο και λευχαιμία.
Το 2000, ο Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο καταδικάστηκε να εκτίσει 835 χρόνια κάθειρξη για τους βιασμούς και τις δολοφονίες τουλάχιστον 170 ανηλίκων, κυρίως αγοριών, μεταξύ του 1980 και του 1999. Πάντως, η μέγιστη ποινή που προβλέπεται στη χώρα είναι τα 40 χρόνια κάθειρξης.
Βιασμοί και βάρβαρες δολοφονίες παιδιών
Ομολόγησε εξάλλου πως διέπραξε φόνους σε γειτονικές χώρες, στη Βενεζουέλα και στον Ισημερινό.
Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από έρευνες που διενεργήθηκαν στην Κολομβία, ο Λουίς Αλφρέδο Γκαραβίτο παρίστανε τον άστεγο, τον ιερομόναχο ή τον πλανόδιο πωλητή και δελέαζε παιδιά προσφέροντάς τους δώρα ή χρήματα προτού στις περισσότερες περιπτώσεις τα βιάσει και τα δολοφονήσει.
Έκοβε τα γεννητικά όργανα των θυμάτων του και τα έβαζε μέσα στο στόμα τους
Γνωστός επίσης ως «Το Κτήνος», ο άνδρας, γεννημένος στη Χένοβα, μικρή κοινότητα στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας, συνόδευε τις δολοφονίες με πράξεις ακραίας βαρβαρότητας. Έκοβε τα γεννητικά όργανα των θυμάτων του και τα έβαζε μέσα στο στόμα τους.
Σε συνέντευξή του το 2004 στο κολομβιανό τηλεοπτικό δίκτυο RCN, δήλωνε πως έγινε χριστιανός. «Έχω πλέον συγχωρεθεί (…) Ό,τι έγινε έγινε. Δεν θα βασανίζομαι», είχε πει.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε συναγερμό το Ισραήλ για ενδεχόμενη αμερικανική παρέμβαση στο Ιράν – Συνομιλία Ρούμπιο με Νετανιάχου
- Δεύτερη… ΔΕΘ για Τσίπρα και Μητσοτάκη – O σίγουρος δρόμος της «Ιθάκης» – Tρέχει… το Ινστιτούτο
- ΗΠΑ: Ξεσηκωμός ενάντια στην ICE μετά τη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ – Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη και άλλες πόλεις
- Άρης και ΑΕΚ κοντράρονται στο «Κλ. Βικελίδης» – Στο ΟΑΚΑ με τον Πανσερραϊκό ο Παναθηναϊκός
- «Οι καρέκλες» του Ιονέσκο: Με τους Μαρία Διακοπαναγιώτου και Πάνο Παπαδόπουλο στο θέατρο του Νέου Κόσμου
- Κορωπί: Φωτιά σε εξέλιξη – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής
- Κλείνει το deal του Ντραγκόφσκι στην Βίντζεβ Λοτζ
- Trail running: Η δυσκολία είναι που το κάνει ξεχωριστό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442