Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του serial killer του Λονγκ Άιλαντ - Η πίτσα που τον πρόδωσε

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του serial killer του Λονγκ Άιλαντ – Η πίτσα που τον πρόδωσε

Τα εγκλήματα που έμειναν ατιμώρητα για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Μετά την ανεύρεση των λειψάνων τεσσάρων γυναικών κοντά σε μια παραλία στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, οι ερευνητές λένε ότι τα στοιχεία DNA και τα δεδομένα κινητών τηλεφώνων υποδεικνύουν τώρα έναν ύποπτο για φόνο – έναν τοπικό αρχιτέκτονα, το ιστορικό του οποίου στο διαδίκτυο τον έδειχνε να αναζητά συχνά την κατάσταση της υπόθεσης και λεπτομέρειες σχετικά με τα θύματα.

Ο Rex Heuermann συνελήφθη στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, περισσότερο από ένα χρόνο αφότου μια ειδική ομάδα της αστυνομίας διερεύνησε την πιθανή σχέση του με την ανεξιχνίαστη υπόθεση που είναι γνωστή ως «Gilgo Four», που πήρε το όνομά της από την παραλία όπου βρέθηκαν τα λείψανα.

Ο Heuermann, 59 ετών, κατηγορήθηκε για μία κατηγορία ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού και μία κατηγορία ανθρωποκτονίας δεύτερου βαθμού σε κάθε μία από τις τρεις δολοφονίες – της Melissa Barthelemy το 2009 και των Megan Waterman και Amber Costello το 2010, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Δήλωσε αθώος την Παρασκευή κατά την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο του Λονγκ Άιλαντ και προφυλακίστηκε χωρίς εγγύηση.

«Ένας δαίμονας ανάμεσά μας»

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε στον δικηγόρο του ότι δεν διέπραξε τις δολοφονίες, είναι επίσης ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση και τον θάνατο μιας τέταρτης γυναίκας, της Maureen Brainard-Barnes, το 2007.

«Ο Rex Heuermann είναι ένας δαίμονας που κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Ένα αρπακτικό που κατέστρεψε οικογένειες. Αν δεν υπήρχαν τα μέλη αυτής της ειδικής ομάδας, θα βρισκόταν ακόμη εκεί έξω», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής της κομητείας Σάφολκ, Ρόντνεϊ Χάρισον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Στα μέλη των οικογενειών των Amber Costello, Melissa Barthelemy και Megan Waterman. Μπορώ μόνο να φανταστώ τι έπρεπε να υπομείνετε την τελευταία δεκαετία όσον αφορά τη γνώση ότι ο δολοφόνος κυκλοφορούσε ακόμη ελεύθερος.

Οι αρχές είχαν μείνει με ελάχιστες πληροφορίες μετά την αναζήτηση μιας αγνοούμενης γυναίκας το 2010 που οδήγησε στην ανακάλυψη πολλαπλών συνόλων ανθρώπινων λειψάνων στην παραλία Γκίλγκο. Μέχρι να βρεθούν τα λείψανα της αγνοούμενης γυναίκας, της Shannan Gilbert, τον επόμενο χρόνο, είχαν ανακαλυφθεί τουλάχιστον 10 σύνολα ανθρώπινων λειψάνων σε δύο κομητείες του Λονγκ Άιλαντ.

Καθώς αναζητούσαν έναν ύποπτο στην υπόθεση των «τεσσάρων του Γκίλγκο», οι ερευνητές χτένισαν τηλεφωνικά αρχεία τόσο από το κέντρο του Μανχάταν όσο και από την περιοχή Massapequa Park στο Λονγκ Άιλαντ.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του

Ένας σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση που βοήθησε τους ερευνητές να οδηγήσουν τον Heuermann ως ύποπτο είναι τα στοιχεία DNA, τα οποία κατέστησαν δυνατά χάρη στις τελευταίες επιστημονικές καινοτομίες στον τομέα αυτό.

Αφού ο Heuermann αναγνωρίστηκε ως ύποπτος τον Μάρτιο του 2022, οι αρχές έθεσαν τον ίδιο και την οικογένειά του υπό παρακολούθηση και θα έπαιρναν δείγματα DNA από πεταμένα αντικείμενα. Μια ομάδα συνέλεξε αργότερα ένα δείγμα DNA του Heuermann από την κρούστα που είχε απομείνει σε ένα κουτί πίτσας που πέταξε στα σκουπίδια, σύμφωνα με το CNN.

Κατά την αρχική εξέταση των λειψάνων ενός από τα θύματα και των υλικών που ανακαλύφθηκαν στον τάφο, το εγκληματολογικό εργαστήριο της κομητείας Suffolk ανέκτησε μια ανδρική τρίχα από ένα ύφασμα που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για να τυλίξει το σώμα της, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Η ανάλυση του DNA που βρέθηκε στο θύμα και στην πίτσα έδειξε ότι τα δείγματα ταυτίζονταν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024