Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας. Ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους» προσήλθε στο 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης μαζί με τη σύζυγό του, Μαλαματή αλλά και τη 13 μηνών κόρη του, Ντορέττα.
Λίγο πριν ψηφίσει, ο Σπύρος Πέγκας πέρασε από δυο εκλογικά τμήματα και ρώτησε τους εκλογικούς αντιπροσώπους για την προσέλευση του κοινού στις κάλπες.
Μαζί με τη σύζυγο του και την κορούλα του στις κάλπες
Το μήνυμα
«Η Θεσσαλονίκη που τόσο αγαπάμε έχει τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ ταλαιπωρηθεί, απαξιωθεί και βρίσκεται σε περιφρόνηση. Σήμερα είναι μια ημέρα ελπίδας, ένα νέο ξεκίνημα» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Εμείς, οι “Θεσσαλονίκη για όλους”, έχουμε τρέξει μια μακρά διαδρομή, έχουμε ενώσει δυνάμεις από την κοινωνία των πολιτών και αισθανόμαστε έτοιμοι, ώριμοι για την επόμενη ημέρα στο Δήμο Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε. «Σήμερα είναι μια ημέρα δημοκρατίας» συμπλήρωσε καλώντας όλους τους πολίτες να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν.
«Καλώ όλους τους Θεσσαλονικείς να έρθουν να ψηφίσουν.»
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.