Έκρηξη στο Αφγανιστάν: Τρεις νεκροί σε ξενοδοχείο στην πόλη Χοστ
Παραμένει άγνωστο αν η έκρηξη στο Αφγανιστάν πρόκειται για επίθεση ή ατύχημα.
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο στην πόλη Χοστ στο ανατολικό Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Χοστ, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την έκρηξη και δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές αν επρόκειτο για ατύχημα ή επίθεση.
Η έρευνα των δυνάμεων ασφαλείας για τα αίτια της έκρηξης, που σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης Χοστ γύρω στις 11:00 π.μ. (09:30 ώρα Ελλάδας), βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία.
Οι τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν είναι πολίτες, τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα θύματα είναι Αφγανοί και άτομα που έχουν καταφύγει στο Αφγανιστάν από το Πακιστάν.
Έχει αποκλειστεί η περιοχή
Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι καταστήματα κοντά στο σημείο της έκρηξης υπέστησαν ζημιές και η πρόσβαση εκεί έχει αποκλειστεί. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν παιδιά μεταξύ των θυμάτων.
Η ασφάλεια στο Αφγανιστάν έχει βελτιωθεί από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο του 2021, ανατρέποντας την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση, ύστερα από 20 χρόνια πολέμου.
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος παραμένει ωστόσο απειλή.
Στο Πακιστάν καταγράφεται μεγάλη αύξηση των επιθέσεων, κυρίως σε περιοχές που συνορεύουν με το Αφγανιστάν, τις οποίες έχουν καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος και η οργάνωση Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν (Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, TTP), μια ξεχωριστή οργάνωση από τους Αφγανούς Ταλιμπάν, αλλά με τους οποίους μοιράζονται την ίδια ιδεολογία.
Η επαρχία Χοστ, η οποία συνορεύει με το Πακιστάν, είναι για χρόνια καταφύγιο για αντιπάλους των πακιστανικών αρχών. Οι πακιστανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια στην περιοχή έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να καταφύγουν στο Αφγανιστάν πέρα από τα σύνορα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το «πράσινο» περιτύλιγμα των BAFTA: Το αόρατο αποτύπωμα της λάμψης των βραβείων στο περιβάλλον
- Single και ευτυχία: Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας
- Οι φίλοι του Έρικ Ντέιν δημιουργούν μια καμπάνια GoFundMe μετά το θάνατό του για να «υποστηρίξουν τις κόρες του»
- Ένα Σάββατο πρωί στην Καισαριανή – Εκεί που περπάτησαν και εκτελέστηκαν οι 200
- Η Κίνα στο έτος του Πύρινου Αλόγου – Μεταξύ εορταστικής ατμόσφαιρας και οικονομικής ανασφάλειας
- Brain drain: Εισιτήριο στο εξωτερικό με άγνωστο τον χρόνο επιστροφής – Τι κάνει τους νέους στην Ελλάδα να «φεύγουν»
- Ταμείο Ανάκαμψης: Στο φουλ οι μηχανές για 177 ορόσημα
- Το χάσμα Μητσοτάκη – Δένδια και η ανοιχτή πια συζήτηση στη ΝΔ για κόμμα που είναι πλέον πιο μικρό από την παράταξη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)























































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442