Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Arkana: Zήτημα αρμονίας

Renault Arkana: Zήτημα αρμονίας

Το coupe SUV της γαλλικής φίρμας εναρμονίζεται με την πληθώρα εξελίξεων που έχουν συντελεστεί προσφάτως στην γκάμα της Renault

H γαλλική φίρμα επιδεικνύει ιδιαιτέρως έντονη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα φροντίζοντας να εμπλουτίσει την γκάμα της με νέα, ενδιαφέροντα μοντέλα όπως το Austral και το Rafale, το επικείμενο νέο Espace με την ίδια τεχνολογική αφετηρία αλλά και να ανανεώσει τα ήδη υφιστάμενα δημοφιλή μοντέλα της όπως το Clio.

Με βάση την πληθωρική αυτή συλλογιστική, σειρά στο πλάνο ανανεώσεων της Renault παίρνει το Arkana το οποίο εναρμονίζει την αισθητική του αλλά και τον εξοπλισμό του με τις πολλές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στο οπλοστάσιο της γαλλικής φίρμας.

Έτσι το Arkana αποκτά μια νέα γρίλια αποτελούμενη από μικροσκοπικά λογότυπα της Renault και η οποία διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα αναλόγως το επίπεδο εξοπλισμού. Πλαισιώνεται από αναθεωρημένα γραφικά για τα φωτιστικά σώματα που υιοθετούν ένα νέο LED μοτίβο και η μάσκα συμπληρώνεται από το F1 Blade και έχουμε ήδη δει στα Clio και Austral. Την ανανεωμένη όψη του coupe SUV συμπληρώνει αυτονόητα το νέο λογότυπο της Renault που πλέον «λείπει» μόνο από το Zoe το οποίο ούτως ή άλλως βαίνει προς αντικατάσταση με δεδομένη την επικείμενη άφιξη του αναγεννημένου ηλεκτρικά Renault 5.

Στο πίσω τμήμα το πιο σκουρόχρωμο φινίρισμα στα φωτιστικά σώματα και στις απολήξεις της εξάτμισης συνηγορεί στην πιο «flashy» αντιμετώπιση της συνολικής αισθητικής του Arkana. Αλλαγές υπάρχουν και στα επίπεδα εξοπλισμού ως απόρροια της προσθήκης της έκδοσης Esprit Alpine η οποία τίθεται επικεφαλής της γκάμας υιοθετώντας ένα πιο σπορτίφ ύφος που αναδεικνύει την δυναμική του coupe SUV. Τα επίπεδα εξοπλισμού συμπληρώνουν οι εκδόσεις Evolution και Techno.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό αυτό καθ΄αυτό, η βασική έκδοση Evolution υιοθετεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του infotainment Easy Link των 7,0 ιντσών η οποία υπόσχεται υψηλότερη ευκρίνεια χάρη και στα νέα γραφικά αλλά και ενσωματώνει Android Auto, Apple καθώς και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης. Το επόμενο επίπεδο εξοπλισμού Techno προσθέτει στα παραπάνω βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος F1 Blade και ζάντες αλουμινίου RS Line ενώ η Alpine Esprit εμπλουτίζεται με σπορ χαρακτήρα λεπτομέρειες σε απόχρωση γκρι σατινέ για το εξωτερικό και γαλάζιες στο εσωτερικό, τροχούς 19 ιντσών και ένα spoiler.

Εκεί όπου δεν υπάρχουν αλλαγές είναι στην γκάμα κινητήρων καθώς το Arkana θα εξακολουθήσει να διατίθεται σε ήπιες υβριδικές εκδόσεις με κινητήρα 1,3 λίτρων 140 και 158 ίππων καθώς και full hybrid έκδοση με κινητήρα 1,6 λίτρων σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ που λειτουργεί ως γεννήτρια για την μπαταρία των 12 kWh με απόδοση 143 ίππων και περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που διαμορφώνεται σε 105 γρ./χλμ.

Η διάθεση του ανανεωμένου Arkana θα ξεκινήσει στην Ευρώπη σύντομα με την προοπτική να διατεθεί στο σύνολο της επικράτειας της γηραιάς ηπείρου έως το προσεχές φθινόπωρο.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024