Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μια ξεχωριστή έκθεση γλυπτικής στο καφέ
Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιουλίου.
«Lost memorabilities» είναι ο τίτλος της έκθεσης γλυπτικής των Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου, Δημήτρη Ταμπάκη, Λάζαρου – Φίλιππου Παπαδόπουλου και Ορέστη Καραλή, η οποία φιλοξενείται στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Για τους καλλιτέχνες της έκθεσης η μνήμη είναι ανέφικτη, ανέκαθεν χαμένη
Η έκθεση «Lost Memorabilities» αναιρεί τη λογική της ανάπαυλας, αναστατώνει την οργανωμένη οικονομία της ξενάγησης, ανατρέπει τη βύθιση στο ιστορικό συνεχές της μουσειακής αφήγησης.

Όχι για να διεκδικήσει κάποια εξουσία πάνω στα εκθέματα, ούτε για να υπονοήσει τη συνέχεια ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, ούτε για να επινοήσει παραδόσεις, αλλά για να μιλήσει για την τελετή, τη διαδικασία, την υλικότητα, την τεχνική στο μεταψηφιακό παρόν.

Το καφέ γίνεται κάψουλα, τόπος διάζευξης, χημείο μιας δράκας δημιουργών που τα έργα τους ταλαντεύονται ανάμεσα στη διαχρονική ωμότητα της πέτρας, του μετάλλου και στον αδυσώπητο διαμοιρασμό του «ορατού» από τις σύγχρονες υπολογιστικές μεγαδομές.
Για τους καλλιτέχνες της έκθεσης η μνήμη είναι ανέφικτη, ανέκαθεν χαμένη
Μπορεί να υπάρξει μονάχα ως αναμυθοποίηση, ως υπόθεση γύρω από αφηγηματικές ασυνέχειες, ως περιδίνηση γύρω από ερμηνευτικά κενά.

Πληροφορίες
Εικαστική Επιμέλεια : Λάζαρος Φίλιππος Παπαδόπουλος
Τεχνική Επιμέλεια : Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος
Συντονισμός : Αιμιλία Κουγιά
Διάρκεια της έκθεσης : 8/6-4/7
Ώρες λειτουργίας του καφέ/εκθεσιακού χώρου καθημερινά 8:00-19:00
και κάθε Τρίτη 13:00-19:00
Για την επίσκεψη στην έκθεση δεν απαιτείται εισιτήριο.
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442