Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στο Τέξας: Αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ προφίλ του TikTok ενέπνευσε ακροδεξιό ένοπλο δράστη

Μακελειό στο Τέξας: Αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ προφίλ του TikTok ενέπνευσε ακροδεξιό ένοπλο δράστη

Ποιοι είναι οι Libs of TikTok με τους εκατομμύρια ακόλουθους και το ομοφοβικό-τρανσφοβικό περιεχόμενο;

Ο μακελάρης του εμπορικού κέντρου στο Άλεν του Τέξας το Σάββατο φέρεται να επικαλέστηκε τους Libs του TikTok ως πηγή έμπνευσης για μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εξυμνούσε τον Αδόλφο Χίτλερ.

Οι αρχές εξετάζουν το προφίλ του OK.RU στον ρωσικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο πιστεύουν ότι ανήκε στον 33χρονο Μαουρίτσιο Γκαρσία. Την Κυριακή, οι αρχές αναγνώρισαν τον Γκαρσία ως τον ένοπλο που ευθύνεται για τον μαζικό πυροβολισμό στα Allen Premium Outlets, ο οποίος άφησε πίσω του οκτώ νεκρούς και τουλάχιστον επτά τραυματίες. Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι περισσότερα από ένα παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, ενώ οι τραυματίες φέρονται να είναι ηλικίας από πέντε έως 61 ετών. Ο Γκαρσία, ο οποίος φορούσε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών ένα έμβλημα της «Δεξιάς Ομάδας Θανάτου» και υποστήριζε την ιδεολογία της λευκής υπεροχής, σκοτώθηκε από αστυνομικό στον τόπο του εγκλήματος.

Οι αρχές εξετάζουν το προφίλ OK.RU, το οποίο ταιριάζει με την ημερομηνία γέννησης του δράστη και αναφέρεται σε ένα μοτέλ όπου διέμενε, για να προσδιορίσουν το κίνητρο των πυροβολισμών. Το προφίλ φέρεται να είναι γεμάτο από ρατσιστικές και σεξιστικές αναρτήσεις.

Τη Δευτέρα, ο Άρικ Τόλλερ, διευθυντής εκπαίδευσης και έρευνας της ανεξάρτητης συλλογικότητας ερευνητικής δημοσιογραφίας Bellingcat, με έδρα την Ολλανδία, αναγνώρισε και δημοσίευσε έναν σύνδεσμο στο προφίλ OK.RU που πιστεύεται ότι είναι του Garcia, μαζί με στιγμιότυπα οθόνης του χυδαίου περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο προφίλ. Μεταξύ των αναρτήσεων που υποστηρίζουν την ιδεολογία της λευκής υπεροχής και συνηγορούν υπέρ του βιασμού και της βίας, ο ερευνητής του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του UC Berkeley, Μπράιαν Νγκουέν , εντόπισε μια ανάρτηση στην οποία ο συγγραφέας, που πιστεύεται ότι είναι ο Garcia, περιγράφει την παρενόχληση ενός πρώην καθηγητή του εκτελώντας ναζιστικούς χαιρετισμούς στην τάξη και υμνώντας επανειλημμένα τον Χίτλερ.

Ο χρήστης έδωσε τα credits στους αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ Libs του TikTok, ως πηγή έμπνευσης για την ανάρτηση, σύμφωνα με το LGBTQnation.

Ποιοι είναι οι Libs of TikTok

Το Libs of TikTok είναι ένας ακροδεξιός και αντι-ΛΟΑΤΚΙ λογαριασμός στο Twitter που λειτουργεί από την Chaya Raichik.

Αναδημοσιεύει περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από αριστερούς και LGBT άτομα στο TikTok , και σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συχνά με εχθρικά, χλευαστικά ή υποτιμητικά σχόλια.

Ο λογαριασμός έχει διαδώσει ρητορική μίσους και ψευδείς ισχυρισμούς, ειδικά σχετικά με την ιατρική περίθαλψη τρανς παιδιών.

Έχει πάνω από 2 εκατομμύρια ακόλουθους από τον Μάρτιο του 2023  και έχει αποκτήσει επιρροή μεταξύ των Αμερικανών συντηρητικών και της πολιτικής δεξιάς.

Οι Libs των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης του TikTok έχουν λάβει αρκετές προσωρινές αναστολές και μόνιμη αναστολή από το TikTok.

Οι αναρτήσεις της κατηγορούν ψευδώς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τους συμμάχους τους ότι «περιποιούνται» παιδιά για κακοποίηση. Κατηγορήθηκε ότι βοήθησε «να εκτονωθεί ο ηθικός πανικός που οδήγησε σε αμέτρητα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να κατηγορηθούν ψευδώς ότι «περιποιούνται» παιδιά».

Στην ανάρτηση του OK.RU, ο συγγραφέας παραπονιέται για τον πρώην δάσκαλό του που προωθεί τους «χίπι ταύρους της διαφορετικότητας**t» και περιγράφει τον Χίτλερ ως «έναν από τους πιο ισχυρούς άνδρες της ιστορίας [sic]».

«Καλύτερα να πιστέψετε ότι το [sic] τους δεν θα ήταν εμείς θα μετατρέψουμε τα παιδιά σας να σύρουν το κουίν της ιστορίας της ώρας [sic] που τρέχει χαλαρά… κάτω από το ρολόι του Χίτλερ», έγραψε ο χρήστης.

Η Raichik χρησιμοποίησε τον λογαριασμό της στο Libs of TikTok για να κατηγορήσει δασκάλους, γονείς, ακτιβιστές και γιατρούς ότι «σεξουαλοποιούν» παιδιά μέσω περιεχομένου πολυμέσων LGBTQ+, παραστάσεις drag queen και ιατρική φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο για τρανς νέους. Οι αναρτήσεις της οδήγησαν σε απειλές θανάτου εναντίον ιατρών και καταφυγίων διάσωσης , ένοπλων διαδηλωτών σε εκδηλώσεις έλξης και παρενόχλησης και απολύσεων συμμάχων δασκάλων LGBTQ+.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024