Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
TikTok: Καταγγελίες για παρακολούθηση ΛΟΑΤΚΙ+ χρηστών

TikTok: Καταγγελίες για παρακολούθηση ΛΟΑΤΚΙ+ χρηστών

Το TikTok «στοχοποιούσε» χρήστες που παρακολούθησαν περιεχόμενο σχετικό με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Για τουλάχιστον ένα χρόνο, ορισμένοι υπάλληλοι στο TikTok είχαν πρόσβαση σε μια λίστα χρηστών που είχαν ασχοληθεί με ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο. Πρόκειται μια συλλογή πληροφοριών που πυροδότησε πλήθος παραπόνων.

Το TikTok δεν ζητά από τους χρήστες να αποκαλύψουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, αλλά κατηγοριοποίησε τα βίντεο που παρακολούθησαν οι χρήστες με θέματα σχετικά με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Η συλλογή πληροφοριών, που μπορούσαν να προβληθούν από ορισμένους υπαλλήλους μέσω ενός πίνακα ελέγχου, περιελάμβανε ένα σύνολο συνδεδεμένων χρηστών που παρακολούθησαν αυτά τα βίντεο και τους αριθμούς ταυτότητάς τους.

Οι εργαζόμενοι της TikTok στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία το 2020 και το 2021 εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με αυτήν την πρακτική σε ανώτερα στελέχη, λέγοντας ότι φοβούνται ότι οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να μοιραστούν τα δεδομένα με ανθρώπους που δεν εργάζονται στην πλατφόρμα ή ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό χρηστών.

Η δύναμη της διαφήμισης

Πολλές εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τεχνολογίας διαφημίσεων συμπεραίνουν χαρακτηριστικά για τους χρήστες τους με βάση τη διαδικτυακή συμπεριφορά. Το χρησιμοποιούν για να επιλέξουν ποιο περιεχόμενο ή διαφημίσεις θα προβάλουν στους χρήστες.

Ωστόσο, οι πρακτικές του κλάδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της διαφήμισης αποθαρρύνουν την παρακολούθηση δυνητικά ευαίσθητων χαρακτηριστικών, όπως η σεξουαλικότητα. Αυτά τα δεδομένα μπορούν ουσιαστικά να δημιουργήσουν μια λίστα ευάλωτων χρηστών σε μέρη του κόσμου όπου ορισμένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορεί να πέσουν θύματα bullying ή βίας.

Αμερικανοί νομοθέτες που επικρίνουν το TikTok λένε ότι φοβούνται ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να αναγκάσει τον ιδιοκτήτη της εφαρμογής, την ByteDance που εδρεύει στο Πεκίνο, να αποκαλύψει πληροφορίες για τους χρήστες της στις ΗΠΑ. Μια εκπρόσωπος του TikTok είπε ότι η TikTok δεν έχει ερωτηθεί, ούτε έχει παράσχει δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ στην κινεζική κυβέρνηση.

Η εκπρόσωπος του TikTok είπε ότι ο πίνακας ελέγχου που χρησιμοποιούσαν οι εργαζόμενοι για να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των παρατηρητών ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχομένου διαγράφηκε στις ΗΠΑ σχεδόν πριν από ένα χρόνο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024