Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν κατά ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας: Είναι ενάντια στην ιερή δομή της οικογένειας

Ερντογάν κατά ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας: Είναι ενάντια στην ιερή δομή της οικογένειας

Σε πρόσφατη ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί την αντιπολίτευση για στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Στο στόχαστρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται για ακόμα μια φορά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Τουρκίας με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, συσχετίζοντας την μάλιστα με την… βία κατά των γυναικών.

Ο τούρκος πρόεδρος εξαπολύοντας επίθεση προς την αντιπολίτευση δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του πως «το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας (TİP) και το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) είναι υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ενάντια στην ιερή δομή της οικογένειας».

Μιλώντας στην επαρχία Γκαζιαντέπ, ο Ερντογάν είπε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εκλογές είναι σημαντικές και πρόσθεσε ότι «η 14η Μαΐου θα είναι η ημέρα για να δοθεί ένα μάθημα σε όσους υποστηρίζουν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τη βία κατά των γυναικών», σύμφωνα με την εφημερίδα BirGün.

«Διεστραμμένοι»

Προηγουμένως, ο Ερντογάν είχε βάλει στο στόχαστρο την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Τουρκία σε διάφορες ομιλίες του, στις οποίες χαρακτήριζε τα queer άτομα «διεστραμμένα» και «άρρωστα».

Την ίδια μέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έβαλε στο στόχαστρο το βίντεο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου της Συμμαχίας του Έθνους της κύριας αντιπολίτευσης σχετικά με την αλεβιτική ταυτότητα του. Είπε, «Πριν από τον Ερντογάν, κανείς σε αυτή τη χώρα δεν μπορούσε να πει «Είμαι Αλεβίτης». Τώρα ο Κιλιτσντάρογλου  λέει, »είμαι στον αληθινό δρόμο του Μωάμεθ και του Αλί». Και αναρωτιέμαι, αν υπάρχει κάποιο ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο στο δρόμο του Μωάμεθ και του Αλί».

Ο Σοϊλού έχει εξαπολύσει επίθεση αρκετές φορές προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Τουρκίας και παρουσίαζε τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα της κοινότητας ως «τρομοκρατικό κίνημα».

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχει μια ιδιαίτερα σταθερή στάση κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από τις διαδηλώσεις του 2013 στο πάρκο Γκέζι και την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Η παρέλαση του Pride στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες τουρκικές πόλεις έχει απαγορευτεί από το 2015 , και όσοι παρέλασαν ανεξάρτητα, ήρθαν αντιμέτωπο με ακραία με αστυνομική βία.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024